x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterul bărbatului ciuruit cu mitralieră Kalaşnikov: Specialist în montat termopane sau apropiat al clanului Sportivilor?

Misterul bărbatului ciuruit cu mitralieră Kalaşnikov: Specialist în montat termopane sau apropiat al clanului Sportivilor?

de Mara Raducanu    |    28 Noi 2012   •   15:24
Misterul bărbatului ciuruit cu mitralieră  Kalaşnikov: Specialist în montat termopane  sau apropiat al clanului Sportivilor?

Mircea R. Isăilă, în vârstă de 25 de ani, este tânărul care luni seara a fost executat în stil mafiot cu o puşcă mitralieră tip Kalashnikov şi un pistol Makarov, găsite de poliţişti aruncate la faţa locului. Incidentul a avut loc pe strada Ion Morţun, din cartierul Vitan , puţin după ora 18.00. Un loc despre care chiar oamenii legii spun că ar fi unul “cu probleme”, zona fiind cunoscută pentru numeroasele intervenţii ale poliţiştilor pentru aplanarea unor conflicte.  Cum totul s-a petrecut ca într-un film de groază, speculaţiile şi scenariile nu au întârziat să apară. Unele surse vorbesc însă despre faptul că bărbatul, ciuruit chiar în faţa blocului iubitei sale  ar fi un apropiat al clanului Sportivilor, grupare care se războieşte de ceva vreme cu cea a Cămătarilor. Anchetatorii au mers din nou la locul în care s-a produs tragedia, pentru a face măsurători şi pentru a lua din nou amprente. Ieri la Poliţia Capitalei au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care şi Mirela, iubita victimei. Procurorii spun că s-ar fi folosit două arme, un pistol-mitralieră Kalaşnikov şi un pistol Makarov, însă sunt aşteptate expertizele  balistice care se vor face în aceste zile. Tânărul Isăilă este în continuare internat în spital, fiind supus unor intervenţii chirurgicale. Anchetatorii aşteaptă ca acesta să îşi revină pentru a putea da o declaraţie, esenţială pentru a face lumină în acest caz.

“Un bărbat liniştit, fără probleme cu legea”
Iţele cazului sunt cu atât mai încurcate cu cât tânărul împuşcat nu are antecedente penale şi din declaraţiile vecinilor se pare că este un tânăr liniştit, fără probleme cu legea şi fără încrengături - cel puţin, aparent-  cu clanurile interlope despre care aminteam mai sus. Acesta avea o viaţă normală, locuind cu  iubita sa Mirela în apartamentul acesteia din Vitan, acolo unde s-a şi întâmplat atacul armat. Femeia care s-a ferit cât a putut să apară şi să comenteze ce s-a întâmplat are deschisă o firmă de termopane. M. Isăilă, iubitul acesteia,  este angajat, ocupându-se cu montarea termopanelor.”Vă daţi seama cum se simte după ce a fost împuşcat de opt ori! Este un om simplu, un angajat, un muncitor care venea acasă. Era prietenul meu, firma era pe numele meu, era angajat la firmă. Pur şi simplu venea acasă şi a fost împuşcat. Păi eu de unde să ştiu eu, domnule? E ceva incredibil! Pentru mine e ceva strigător la cer! Nu pot să înţeleg! De unde credeţi că ştiu eu aşa ceva? Nu vreau să apar nicăieri. Vreau să am o viaţă normală” a declarat tânăra, potrivit RTV.

Filtre pentru identificarea suspecţilor
În Capitală sunt organizate în continuare  mai multe filtre pentru identificarea suspecţilor, iar o echipă de anchetatori se află la spital, aşteptând ca victima atacului armat să îşi revină cât de cât pentru a da o declaraţie. Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din Bucureşti au stabilit că agresorii au tras peste 10 gloanţe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susţin surse judiciare. Anchetatorii presupun că, în momentul în care atacatorii au îndreptat armele către victimă, aceasta s-a ghemuit în spatele portierei, iar puterea gloanţelor a fost atenuată de tabla maşinii.Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declaraţie aparţine persoanei care a sunat prima la numărul de urgenţă 112 şi care a anunţat autorităţile că un om a fost împuşcat, precizând locul în care s-a produs incidentul. Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în maşină. La un moment dat,  lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă, după care s-au urcat înapoi  în autoturism şi au fugit, lăsând armele la faţa locului. Tânărul  a fost împuşcat în cap şi în piept.

UPDATE 17:34. Conform Antena 3, anchetatorii au solicitat sprijinul Serviciului Român de Informaţii pentru soluţionarea acestui caz complicat.

×