x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au luat mită de la 23 de șoferi! Doi polițiști de la Rutieră au fost reținuți

Au luat mită de la 23 de șoferi! Doi polițiști de la Rutieră au fost reținuți

de Redacția Jurnalul    |    28 Apr 2023   •   09:15
Au luat mită de la 23 de șoferi! Doi polițiști de la Rutieră au fost reținuți

Doi polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei, bănuiți că luau mită de la șoferi, au fost reținuți după ce au fost prinși în flagrant în Dorobanți.

Un ofițer de poliție și un agent de poliție, ambii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, au fost reținuți joi pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată, într-o cauză penală instrumentată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție sub coordonarea DNA.

În perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspecții ar fi primit, pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de șoferi care au încălcat regulile de circulație.

„Ca și mod de operare, banii erau ascunși între documentele solicitate de către agentul șef de poliție (asigurare sau certificat de înmatriculare), apoi ajungeau la comisarul de poliție. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârșitul programului i-ar fi împărțit între ei. În contextul menționat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecți au fost surprinși în flagrant după au primit de la patru conducători auto peste 2.000 de lei”, transmite DGA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mita politisti