x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mita de la Iasi - Perchezitii la prefect si seful ADS

Mita de la Iasi - Perchezitii la prefect si seful ADS

de Miruna Pasa Petru    |    06 Sep 2006   •   00:00
Mita de la Iasi - Perchezitii la prefect si seful ADS

Procurorii anticoruptie au scotocit ieri atat biroul cat si domiciliul prefectului de Iasi, Radu Prisacaru, arestat acum cinci zile pentru luare de mita, in cautarea unor noi probe. La perchezitie a fost adus si inculpatul, iar imediat dupa finalizarea "cautarilor" acesta a fost luat pe sus si bagat in duba Politiei. Inainte ca usile masinii sa se inchida, Prisacaru a reusit sa spuna jurnalistilor: "E o inscenare. Sunt nevinovat. Doar ma cunoasteti".

REZULTATE PUTINE. Potrivit avocatului prefectului, procurorii DNA au ridicat doar o agenda si cateva inscrisuri. "Au facut perchezitii atat la domiciliul clientului, cat si in biroul sau din Prefectura. Au cautat tot ce avea legatura cu cauza. Tatal prefectului a dat procurorilor un dosar prin care i se retroceda, in urma cu peste 10 ani, un teren in zona Metro. Din biroul sau din Prefectura au ridicat o agenda si cateva inscrisuri. La un moment dat, au taiat un fiset. Dulapul insa nu fusese folosit niciodata de prefect si era gol. A fost o perchezitie cat se poate de civilizata", a declarat avocatul Dorel Toader.

Potrivit aparatorului, perchezitii asemanatoare au fost desfasurate la domiciliul si in biroul lui Flavius Ionita, fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului Iasi, arestat alaturi de Radu Prisacaru pentru coruptie.

Cei doi oficiali sunt acuzati ca ar fi cerut 3 hectare de teren spaga, in schimbul aprobarii unei retrocedari de teren. Alaturi de ei au fost de asemenea incarcerati avocatul Toni Baltag si omul de afaceri Flavius Ionita, ca presupusi intermediari ai mitei.

×
Subiecte în articol: observator