x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mită electorală cu pampers, biberoane şi laptop-uri

Mită electorală cu pampers, biberoane şi laptop-uri

de Gabriela Mladin    |    07 Feb 2012   •   13:01
Mită electorală cu pampers, biberoane şi laptop-uri

Intr-o localitate din judetul Gorj sloganul "sa traiti bine!' a fost aplicat cu succes. Reprezentantii Partidului Democrat Liberal, care conduc primaria, au decis ca banii din bugetul comunei pot fi folositi in scop electoral. Nu conteaza ca in localitate nu exista nici macar apa menajera, canalizare sau gaze, sau ca suntem in plina criza economic, primarul si consilierii locali au hotarat ca toti cetatenii care traiesc in Farcasesti s-o duca bine, macar pe moment, pe banii statului. Astfel, niciunde in Romania nu primesti biberoane, pampers si pudra de talc pentru bebelusi sau o mie de lei pentru somerii cu studii superioare. Ei bine, in 2012, locuitorii din Farcasesti vor trai regeste.

Comuna Farcasesti are 4.500 de locuitori, dar un buget de invidiat, peste o suta de miliarde de lei vechi. Trei exploatari miniere, aflate pe raza comunei, contribuie la bugetul comunei si astfel Farcasesti are concureaza la incasarile din taxe si impozite cu orasele din Gorj.

Cu atatia bani in visterie, edilii care conduc comuna ar fi putut face multe, mai ales ca in zona locuitorii sunt vitregiti de conditii minime de trai. Nu au apa, nici macar menajera, canalizare sau gaze.

Excursii la Casa Poporului

Dar, vazandu-se cu miliardele in contul Primariei si constientizand ca doar cu pomeni electorale mai poate smulge voturi, primarul comunei Spiridon Balu si viceprimarul Vasile Mihai, reprezentanti ai PD-L, au initiat mai multe proiecte de lege cu scopul clar de cumparare a voturilor. Culmea, cu ajutorul unor consilieri PSD, proiectele au devenit hotarari de Consiliu Local si astfel pot fi puse in aplicare.

Astfel, in comuna Farcasesti au fost aprobate excursii, platite de Primarie la manastirile din Gorj, la teatru si chiar la Casa Poporului. Bebelusii nu au fost neglijati si au din partea primariei pampers, lapte praf, biberoane si pudra de talc. Parintii nou nascutilor vor beneficia de aceste ajutoare pentru fiecare dintre bebelusi.

1.000 de lei pentru someri

De asemenea, tinerii casatoriti vor primi ajutor de la Primarie, constand in diverse aparaturi electrocasnice, fier de calcat, cuptor cu microunde sau combine frigorifice. Adolescentii care ajung la maturitate vor primi cate un laptop la varsta majoratului. Pentru fiecare somer cu studii superioare, primaria va da cate 1.000 de lei.

Nici bolnavii nu sunt uitati de reprezentantii PD-L. Ei primesc cate 1.500 de lei, indiferent de boala, daca aduc acte prin care sa-si dovedeasca starea de sanatate. Si pentru ca sunt bani destui in buget, alesii din Farcasesti au mai decis sa finanteze doua publicatii satesti, iar elevii cu note bune sa primeasca burse, fara sa se stabileasca ce cuantum are bursa si ce inseamna note bune.

Exclus ca n-a votat mita electorala

Toate aceste proiecte au fost votate in sedinsa din 31 ianuarie 2012. Un consilier al PD-L, Constantin Dragoescu care s-a abtinut de la votarea acestor hotarari, a fost imediat exclus din partid. "Da, m-au exclus pentru ca m-am abtinut, dare u le-am explicat clar ca in comuna sunt alte lucruri de facut. Nu avem apa, gaze, canalizare, cred ca banii puteau fi folositi in alta parte. Probabil ca ami voi pierde si functia de consilier, dar nu am putut vota mita electorala. Eu asa o consider. Cei de la PSD au votat cum a vrut primarul si viceprimarul pentru ca au si ei interesele lor personale', a declarat Constantin Dragoescu, consilierul PD-L exclus din partid.

×