x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting de solidaritate cu jurnaliştii maghiari

Miting de solidaritate cu jurnaliştii maghiari

de Diana Scarlat    |    16 Mar 2011   •   11:30

Mai multe organizaţii de ziarişti şi de drepturile omului au organizat un miting de solidaritate cu societatea civilă din Ungaria, aztăzi, de la ora 17.00, în faţa ambasadei Ungariei la Bucureşti. Protestul a fost îndreptat împotriva Legii Presei propuse de guvernul de la Budapesta şi adoptate de Parlament. "Legea din Ungaria supune presa scrisă, audiovizuală şi electronică unui control politic specific regimurilor totalitare”, spun organizaţiile protestatare.

La manifestaţie au participat reprezentanţi ai Fundaţiei Free Press România, ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Convenţia Organizaţiilor de Media, prin Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj, Asociaţia Editorilor de Presă OnLine, Uniunea Ziariştilor Profesionişti, Asociaţia Femeilor Jurnalist-Ariadna, Centrul pentru Jurnalism Independent şi MediaSind.

Mitinguri de protest faţă de legea presei din Ungaria s-au mai  desfasurat simultan la Budapesta, Berlin, Frankfurt, New York, Debrecen, Gyula, Bucuresti. Parlamentul European a adoptat pe 10 martie o rezoluţie care cere guvernului ungar să abroge şi să nu aplice legea sau elementele acesteia care sunt considerate incompatibile cu Tratatele UE, Carta Drepturilor Fundamentale şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

×