x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting împotriva eutanasiei câinilor fără stăpân

Miting împotriva eutanasiei câinilor fără stăpân

de Diana Scarlat    |    11 Apr 2011   •   14:43

Iubitorii de animale s-au strâns în parcul Izvor, în faţa Parlamentului, pentru a protesta impotriva legii ce va permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

Asociaţiile pentru protecţia animalelor atrag atenţia asupra faptului că această lege nu rezolvă în nici un fel problema câinilor de pe străzi, deoarece s-a demonstrat până acum că animalele se înmulţesc în continuare.
Este o lege care acoperă o afacere de milioane de euro, spun ONG-urile care apără drepturile animalelor, arătând cu date concrete că cea mai b ună soluţie, de zece ori mai ieftină decât eutanasierea, este sterilizarea câinilor de pe străzi.
Asociaţiile pentru protecţia animalelor aşteaptă astăzi rezultatul votului din Parlament, iar mâine se vor aduna din nou în parcul Izvor să protesteze, dacă Parlamentul ca decide în favoarea eutanasiei.

La miting participă iubitori de animale din mai multe zone ale ţării, veniţi astăzi la Bucureşti pentru a protesta în faţa Parlamentului.

Manifestanţii cântă în cor melodia lui Victor Socaciu, "Mama lor de hoţi", pe care organizatorii protestului au adoptat-o deja ca "imn" al mitingului din faţa Parlamentului. "Îi aveţi în fotografie aici, încercaţis să le spuneţi ceva de mamă. Hai să vedem: Sulfina Barbu este capul răutăţilor! Criminalii! Hoţii! Hai să urăm ceva de bine în zilele de sărbătoare!", se strigă de la tribuna oficială, iar protestatarii fluieră şi huiduie parlamentarii care au votat legea eutanasiei.
Protestul tinde să devină o manifestaţie împotriva coaliţiei aflate la guvernare.

×