x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting în Capitală pe 16 martie

Miting în Capitală pe 16 martie

de Diana Scarlat    |    08 Mar 2011   •   17:35

Cele cinci confederaţii sindicale reprezentative vor organiza un miting de proporţii în Capitală, pe 16 martie, în ziua votului moţiunii de cenzură depuse ieri de Opoziţie. Pe de altă parte, până luni, 14 martie, continuă în toată ţara strângerea semnăturilor pentru declanşarea grevei generale, în aceeaşi zi în care se va desfăşura mitingul.

Sindicaliştii au depus ieri şi plângere penală împotriva membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, după ce nu li s-a permis accesul la şedinţa de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, deşi solicitaseră acest lucru încă din 24 februarie.

Solicitarea de participare la şedinţele camerelor reunite al Parlamentului fusese depusă de BNS, Cartel Alfa, CNSLR-Frăţia, CSDR şi Meridian pe 24 februarie, la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor. Sindicatele erau pregătite să trimită 60 de reprezentanţi la Parlament în ziua asumării răspunderii, dar au fost anunţate cu o zi înainte că Biroul Permanent a decis prin vot majoritar să nu le permită accesul la lucrări. Sindicaliştii invocă în plângerea penală încălcarea art. 68 din Constituţie, care stipulează că “şedinţele Camerei Deputaţilor şi Senatului sunt publice”.

Sindicaliştii continuă protestele în teritoriu, iar astăzi, în cea de-a opta zi de mitinguri, ies în stradă în judeţele Braşov, Dolj, Bacău, Vâlcea, Brăila, Ialomiţa, Timiş, Dâmboviţa şi Sălaj. Tot împotriva Codului Muncii au protestat ieri şi profesorii din judeţul Cluj afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care au declarat grevă japoneză.

×