x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moarte pe patru roți! Peste 20 de șoferi, prinși la volan sub influența drogurilor

Moarte pe patru roți! Peste 20 de șoferi, prinși la volan sub influența drogurilor

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   11:30
Moarte pe patru roți! Peste 20 de șoferi, prinși la volan sub influența drogurilor

Polițiștii rutieri au reținut, duminică, 840 de permise de conducere, dintre care 132 pentru consum de alcool și 22 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, transmite Poliția Română.

„Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țări, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța participanților la trafic. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 250 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 840 de permise de conducere – 132 pentru consum de alcool și 22 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise”, anunță IGPR.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.013 posibile infracțiuni, aproximativ 22% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 224 de autori de infracțiuni care au săvârșit 218 fapte penale, iar față de 41 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

De asemenea, au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.

Duminică, polițiștii și jandarmii au constatat 9.365 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,9 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 55 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 6 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Pompierii au aplicat 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 123.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.445 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 158 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare.

În timpul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 15 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 20 de persoane aflate în situații de urgență.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: droguri politia rutiera politia rutiera