x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moarte tragică a unei balerine din România de 17 ani, cauzată de pilula contraceptivă

Moarte tragică a unei balerine din România de 17 ani, cauzată de pilula contraceptivă

20 Apr 2016   •   17:29
Moarte tragică a unei balerine din România de 17 ani, cauzată de pilula contraceptivă

O balerină româncă, stabilită în Marea Britanie, a decedat din cauza unui cheag de sânge, format în urma administrării pilulei anticoncepționale.

Tânăra de 17 ani originară din Cluj-Napoca făcea balet de la 9 ani, iar anul trecut primise o bursă la Northern Ballet School, o prestigioasă instituție din Manchester.

Deși acuza dureri îngrozitoare de cap și a fost la medic de patru ori, a fost trimisă acasă de fiecare dată. Ulterior, prietenul ei a găsit-o pe jos, în comă, iar după două zile de spitalizare a decedat.

Potrivit metro.co.uk, doctorii sunt de părere că moartea Mariei Santa a survenit în urma administrării pilulei anticoncepționale. Din cauza acestui tratament hormonal, i se formaseră mai multe cheaguri de sânge la nivelul creierului.

Dr Piyali Pal a confirmat existența acelor cheaguri dar a adăugat: „Cauzele ar putea fi deshidratarea, malnutriția, o boală de sânge sau contracepția orală. Nu există nicio cauză patologică ascunsă.”

„Nu mânca, nu bea, îmi imaginez că era foarte deshidratată. Dacă lua și contraceptive, cu siguranță și acest factor a contat. ”

×
Subiecte în articol: balerina cheag de sange anticonceptionale