x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificări la sistemul de acces în mijloacele de transport RATB. Vezi noile obligaţii pentru călători

Modificări la sistemul de acces în mijloacele de transport RATB. Vezi noile obligaţii pentru călători

09 Oct 2012   •   15:22
Modificări la sistemul de acces în mijloacele de transport RATB. Vezi noile obligaţii pentru călători
Sursa foto: Intact Images

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a inclus încă 16 linii de autobuze în sistemul de control şi monitorizare a fluxurilor de călători pe liniile RATB, urmând să se introducă toate liniile în acest proiect. Astfel, toţi călătorii vor fi obligaţi să-şi valideze cardurile. Timpul de urcare în mijloacele de transport, în stație, va crește însă, cel mai probabil.

Prin noul sistem, accesul călătorilor în vehicule se face doar pe la prima uşă, iar coborârea numai pe la uşile 2 şi 3, sub supravegherea agenţilor de control şi a conducătorilor de vehicule, astfel încât numai persoanele care au un titlu de călătorie valabil să beneficieze de serviciul de transport, potrivit unui comunicat al RATB. Persoanele care nu deţin un astfel de titlu sunt îndrumate către cel mai apropiat punct de comercializare carduri RATB.

După urcarea în mijlocul de transport, călătorii sunt informaţi de către agenţii de control asupra modalităţii de validare a cardurilor de transport deţinute.

De asemenea, prin staţia radio de la bord, conducătorii de vehicule transmit mesajul „Vă rugăm validaţi cardurile!", pentru a nu prelungi durata de staţionare a mijloacelor de transport în staţii.

Proiectul a fost introdus inţial pe liniile Expres 780 şi 783, fiind ulterior extins pe liniile de autobuze 254 şi 422.

Treptat, în noul sistem au fost incluse zone cu fluxuri mari de călători, cum ar fi capetele de linii, marile intersecţii, staţiile comune mai multor linii (spre exemplu, zonele Televiziune, Ghencea, Reşiţa, Piaţa Sudului, Big Berceni, Gara de Nord, ASE, CET SUD, Platforma Alexandria).

Începând din 29.09.2012, au fost incluse în sistemul de monitorizare încă 16 linii de autobuze, urmând ca acest proces să continue până la acoperirea integrală a reţelei de transport gestionată de RATB.

Proiectul privind controlul şi monitorizarea fluxurilor de călători pe liniile RATB a fost iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti în luna iulie 2012 şi a vizat implementarea unei modalităţi noi de organizarea activităţii de control titluri de călătorie şi de gestionare a fluxurilor de călători.

×