x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mona Pivniceru a demisionat din magistratură

Mona Pivniceru a demisionat din magistratură

20 Aug 2012   •   12:05
Mona Pivniceru a demisionat din magistratură

Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa de premierul Victor Ponta pentru preluarea portofoliului Justitiei, si-a inaintat demisia din magistratura.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii se va intruni miercuri in sedinta, pe ordinea de zi aflandu-se solicitarea Monei Pivniceru de a se lua act de demisia din functia de membru ales al Consiliului.

Potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii, sedinta Plenului CSM este programata in 22 august, la ora 10.00.

Initial, sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii era anuntata pentru luni 20 august.

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, a criticat CSM, acuzand faptul ca aceasta institutie are un calendar politic pe care el il regreta si apreciind ca acest fapt este in dezavantajul imaginii Justitiei.

"Din pacate, dupa cum vedeti, CSM are un program de vacanta, pana azi, dupa care are un program politic. Azi trebuia sa avem sedinta CSM. S-a amanat dupa decizia CC. Nu stiu ce vor face daca va decide cumva Curtea sa amane din nou o decizie, probabil ca si CSM va amana dupa. Nu stiam ca CSM are acest calendar politic, il regret, cred ca este in dezavantajul imaginii Justitiei", a spus premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost propusa pentru functia de ministru al Justitiei de catre premierul Victor Ponta. Pentru a putea fi numita in functie, aceasta a trebuit sa isi dea demisia din functia de la CSM, sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar de acolo sa fie detasata la minister.

×