x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mona Pivniceru: "Dacă Niţu şi Irimie vor fi respinşi, îi voi propune pe următorii nominalizaţi"

Mona Pivniceru: "Dacă Niţu şi Irimie vor fi respinşi, îi voi propune pe următorii nominalizaţi"

13 Noi 2012   •   21:35
Mona Pivniceru: "Dacă Niţu şi Irimie vor fi respinşi, îi voi propune pe următorii nominalizaţi"
Sursa foto: Intact Images

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru a declarat marţi seară că nu ştie ce va face în cazul respingerii propunerilor sale pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA, dar că "probabil" îi va desemna pe următorii doi în ordinea nominalizărilor pe care le-a făcut.

Pe 1 noiembrie, Mona Pivniceru a anunţat că pentru funcţia de procuror general al Parchetului înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost selectaţi Elena Hach şi Tiberiu Niţu, iar pentru conducerea DNA, Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie.

În final, ministrul Justiţiei a precizat că l-a propus pe procurorul Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general al Parchetului înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar pe procurorul Ioan Irimie l-a nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Întrebată ce va face dacă preşedintele României, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, refuză numirea procurorilor lui Niţu şi Irimie,  Pivniceru a declarat la Digi24 că se aşteaptă "la normalitate" în finalizarea acestei proceduri, că nu ştie ce va face, dar, probabil, îi va propune pe următorii doi.

Concret, Pivniceru a dat de înţeles că vor fi nominalizaţi, în cazul unui refuz, Elena Hach ca procuror general al României, iar Claudiu Dumitrescu ca procuror şef al DNA.

Totodată, Pivniceru a spus că trebuie încheiat orice provizorat, adăugând că mai sunt şi alte funcţii din conducerea Ministerului Public în care sunt delegaţi, şi nu numiţi, procurori.

Pe de altă parte, Mona Pivniceru a precizat că toţi candidaţii pentru cele două poziţii au fost foarte buni, fiind specialişti, dar a admis că unii dintre candidaţi nu şi-au indicat sursele pe care le-au citat în propiectele de manager, afirmând că şi Ioan Irimie a citat "nişte anexe" fără să indice sursa. 

×