x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Iacob-Ridzi a fost supusă unei biopsii osteo-medulare la o clinică din Viena

Monica Iacob-Ridzi a fost supusă unei biopsii osteo-medulare la o clinică din Viena

18 Ian 2011   •   20:16
Monica Iacob-Ridzi a fost supusă unei biopsii osteo-medulare la o clinică din Viena

 Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a fost supusă unei biopsii osteo-medulare, la o clinică din Viena, unde s-a internat în cursul zilei de luni.

"A intrat în sala de operaţie la ora 8.00 şi a ieşit la 11.46, intervenţia propriu-zisă durând 40 de minute. Toată intervenţia s-a realizat sub anestezie totală. A fost mutată acum, seara (marţi seară - n.r.), de la reanimare în salon", au declarat apropiaţi ai familiei Iacob-Ridzi.

Potrivit sursei citate, Monica Iacob Ridzi s-a trezit din anestezie.

Intervenţia în cazul fostului ministru a fost absolut obligatorie, spun sursele apropiate familiei, tocmai pentru a fi stabilit un diagnostic corect, rezultatul analizelor efectuate în Bucureşti în luna decembrie nefiind concludent.

Monica Iacob Ridzi a fost internată, luni, la o clinică din Viena.
Monica Iacob-Ridzi susţinea pe blogul său că urma să fie internată, luni, într-o clinică austriacă, urmând ca marţi să fie supusă unei biopsii osteo-medulare, intervenţie efectuată sub anestezie generală.

"Nu mă aşteptam la acest verdict, recunosc. După zecile de analize făcute, după tratamentele riguroase din ultimele luni, am sperat că sunt pe drumul unei însănătoşiri în evoluţie. Rezultatele sunt, însă, contradictorii, diagnosticul este incert. Prognoza... imposibil de estimat", arăta Monica Iacob-Ridzi pe blogul său.

Fostul ministru amintea totodată şi "de aşa-zisa strategie" de scăpare de responsabilitatea juridică prin inventarea acestui diagnostic.
"«Uitasem», pentru o secundă, de leucopenie, de sindromul mielodisplazic şi de toate complicaţiile aferente. Mulţi dintre apropiaţii mei au fost întrebaţi, direct sau pe ocolite, dacă afecţiunile medicale despre care, fragmentar, auziseră din presă, sunt sau nu parte a unei ticluite strategii. Recunosc, mă aşteptam la astfel de întrebări, nu m-am supărat. Numele meu a primit atâtea adjective, atâtea neadevăruri, am suportat invective legate de viaţa mea în cele mai mici amănunte, încât o astfel de «palmă» nu mă mai surprindea... Nu, afecţiunile mele medicale nu sunt inventate. Dar nici nu voi intra în detalii despre ele şi nici nu m-am prevalat ori nu mă voi prevala vreodată de ele. Nu mă pot afecta astfel de întrebări. M-au durut, o dată, afirmaţiile sarcastice ale unor deontologi şi «oameni ai legii» care, în a şaptea lună de sarcină cu probleme, mă întrebau «dacă mai torn un copil, cât o să mai dureze procedurile?!», deşi răspunsesem prezent ori de câte ori mă chemaseră... Nu, nu sunt inventate", afirma Ridzi.

Monica Iacob-Ridzi a fost internată, la sfârşitul lunii noiembrie 2010, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu o infecţie legată de măduva osoasă, declara atunci Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al unităţii sanitare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: iacob ridzi