x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Pop, despre profesorul Pesamosca: "Un bărbat frumos, care făcea curte discret, era jovial"

Monica Pop, despre profesorul Pesamosca: "Un bărbat frumos, care făcea curte discret, era jovial"

01 Sep 2011   •   09:47
Monica Pop, despre profesorul Pesamosca: "Un bărbat frumos, care făcea curte discret, era jovial"

Managerul Spitalului de Oftalmologie, prof. dr. Monica Pop, l-a descris pe Alexandru Pesamosca drept un model pentru medicina, un medic care nu a practicat meseria pentru bani. "Este greu sa vorbesti despre profesorul Pesamosca la trecut. El este un model pentru medicina romaneasca. Ramane unul dintre cei mai mari medici din Romania, care a salvat mii de vieti in mod nesperat. Nu a facut medicina pentru bani, ci numai cu gandul de a-i salva pe toti cei care i-au cerut ajutorul, de a da o sansa celor carora viata le-a dat o mare palma", a spus Monica Pop.

Acesta a sustinut ca va initia un document prin care Spitalului "Grigore Alexandrescu" sa i schimbe numele in Spitalul "Alexandru Pesamosca".

"Mi se pare ca Spitalul Grigore Alexandrescu in care profesorul Pesamosca a lucrat o mare parte din viata sa-si schimbe numele. Grigore Alexandrescu este nume ce poate fi dat unei institutii de cultura. Acest spital de copii ar trebui sa se numeasca Alexandru Pesamosca", a adaugat Monica Pop, potrivit Mediafax.

Ea a povestit ca Alexandru Pesamosca i-a salvat nepotul de numai 10 luni.

"Imi amintesc si astazi cum m-am dus la domnia sa cu nepotelul meu de numai 10 luni. Avea un cancer testicular. Credeam putin in sansele lui de vindecare, profesorul mi-a dat curaj, iar micutul a fost salvat", a declarat Monica Pop.

Pe de alta parte, aceasta l-a descris pe Pesamosca drept "un barbat frumos, care facea curte discret, era jovial".

"Practica medicina de drag si ne spunea continuu Sa va iubiti meseria. Sa faceti medicina de drag, nu pentru altceva si mai ales sa va urmariti pacientii in timp. 'Nu-i de ajuns ca l-ai operat, vorbeste cu el peste o luna, peste un an' ne spunea mereu profesorul Pesamosca", a conchis prorectorul UMF.

×