x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Morar: Una din cele două judecătoare de la ICCJ a cerut pensionarea

Morar: Una din cele două judecătoare de la ICCJ a cerut pensionarea

10 Oct 2011   •   19:24

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a declarat, luni, la TVR ca una din cele doua judecatoare de la instanta suprema puse sub acuzare pentru fapte de coruptie si-a inaintat cererea de pensionare, de altfel 12 magistrati acuzati au cerut retragerea din magistratura.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatoarele persoane: Gabriela Victoria Barsan, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie – presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta; Iuliana Pusoiu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta; Claudia Gherbovan Silinescu, avocat in Baroul Bucuresti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta si Gabriel Chriac, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.

Surse din magistratura sustin ca judecatoarea Iuliana Pusoiu si-a inaintat cererea de pensionare, Consiliul Superior al Magistraturii urmand sa ia act de acest act.

Daniel Morar a afirmat, la TVR, ca una din judecatoarele cercetate si-a inaintat cererea de pensionare la fel ca alti 12 magistrati fata de care DNA a declansat urmarirea penala.

Daniel Morar a criticat faptul ca magistratii care sunt condamnati definitiv pentru fapte in legatura cu serviciul beneficiaza de pensia de serviciu.

El a precizat ca ar putea fi o coincidenta ca vorbeste despre acest fapt in conditiile in care si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a inaintat o propunere de modificare a legii in sensul ca procurorii sau judecatorii care au primit condamnari sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horatius Dumbrava, propune in sedinta de marti, modificarea legii, in sensul ca judecatorii sau procurorii condamnati definitiv pentru fapte de coruptie sau in legatura cu serviciul ori cei exclusi din magistratura sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu.

×