x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Morega: Presiunea politicului în dosariade este una reală

Morega: Presiunea politicului în dosariade este una reală

de Veronica Micu    |    14 Ian 2009   •   00:00
Morega: Presiunea politicului în dosariade este una reală

Liderul filialei gorjene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Dan Ilie Morega, crede că dosarul penal în care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, alături de fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, pentru fapte de corupţie este "în procent de sută la sută unul absolut politic".



Morega a declarat astăzi că nu a făcut nimănui nicio promisiune şi că nu s-a implicat în încheierea vreunui contract, iar propunerea ca director interimar la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a lui George Romanescu, până la concurs, a fost "corectă şi legală", informează Agerpres.
"Aceasta nu are niciun raport de cauzalitate cu singurul contract al fiului ministrului Păcuraru, realizat legal pe vremea când PD-L conducea mineritul şi energia în Gorj, de fosta conducere a Complexului Energetic Turceni, şi nicidecum de echipa numită de liberali, în frunte cu directorul general Dumitru Cristea", a spus Morega. În opinia acestuia, adevărul că "presiunea politicului în dosariade este una reală" se manifestă chiar în aceste zile, prin realizarea unui alt dosar penal, în care directori generali numiţi în timpul guvernării PNL şi schimbaţi din funcţii sunt cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru abuz în serviciu. Potrivit Agerpres, deputatul liberal crede că la originea acestor dosare penale politice se află "cineva care veghează permanent la bunul mers al ţării", dar nu exclude nici imixtiunea unor persoane din PNL. "Aşa e când te lupţi cu un sistem ale cărui interese sunt unele de grup şi contrare dorinţei majorităţii de a intra în normalitate. Dar eu îmi pun mari speranţe în profesionalismul şi corectitudinea justiţiei", a conchis Morega.

Dare şi luare de mită
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va începe, în 17 februarie, judecarea procesului în care fostul ministru al Muncii Paul Păcuraru şi liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Procurorii DNA i-au trimis în judecată, pe 23 decembrie, pe Paul Păcuraru, fost ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, în perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi Dan Ilie Morega, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la societăţile comerciale Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari şi SNLO Târgu-Jiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. Potrivit anchetatorilor, pe data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-a promis lui Paul Păcuraru, ministru la momentul respectiv, că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi SNLO, dacă va numi în funcţia de şef al Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj persoana indicată de el. Ulterior discuţiei pe care au avut-o la acea dată, Paul Păcuraru, în vederea materializării promisiunii făcute de Dan Ilie Morega, l-a pus în legătură pe acesta cu fiul său. De asemenea, la data de 15 iunie 2007, Paul Păcuraru a numit în funcţia de şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de Morega. În urma acestor înţelegeri, la data de 13 august 2007, fiul ministrului Păcuraru a depus o oferă de participare la licitaţie şi la sediul Complexului Energetic Rovinari.

×
Subiecte în articol: romania păcuraru morega