x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mormântul părintelui Arsenie Boca va fi protejat cu o construcţie din lemn

Mormântul părintelui Arsenie Boca va fi protejat cu o construcţie din lemn

13 Iun 2015   •   12:04
Mormântul părintelui Arsenie Boca va fi protejat cu o construcţie din lemn

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, judeţul Hunedoara, va fi protejat de o construcţie din lemn sub forma unui baldachin, porţile acestuia urmând să fie închise pe timpul nopţii, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu.

Citește și Mormântul lui Arsenie Boca, profanat! Un bărbat a încercat să îl dezgroape pe părinte 

El a spus că este "regretabil" gestul bărbatului care a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca, săpând o groapă adâncă de o jumătate de metru şi lungă de doi metri.

"Este regretabil că se întâmplă lucruri de felul acesta. Cu siguranţă, cine are evlavie la părintele Arsenie nu ar trebui să se poarte în felul acesta. Ar trebui să ne purtăm cu bună cuviinţă la mormântul părintelui Arsenie, suntem într-un loc sfânt, un loc special. Nu întâmplător vin atâţia oameni să se închine la mormântul părintelui Arsenie. Oamenii aceştia sunt mânaţi de o anumită trăire lăuntrică şi sigur se manifestă ca atare", a spus părintele Miricescu, menţionând că incidentul de la mormânt este un caz izolat.

Reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei a explicat că fapta bărbatului din Maramureş s-a produs într-un timp scurt, de un sfert de oră, acesta fiind surprins, în timpul rondului obişnuit efectuat vineri noaptea, de personalul care are grijă de Mănăstirea Prislop şi, implicit, de mormântul părintelui Arsenie Boca.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că, în urmă cu câteva luni, s-a luat decizia ca locul în care se află mormântul părintelui Arsenie Boca să fie protejat cu o construcţie din lemn, realizată sub forma unui baldachin.

"Peste zi va fi deschis pelerinilor care vin la mănăstire şi doresc să meargă la mormântul părintelui Arsenie Boca, dar noaptea se va închide. Va fi o construcţie din lemn care se va încadra în peisaj", a explicat părintele Gabriel Miricescu. "Sperăm să nu se mai întâmple astfel de cazuri, oamenii să vină cu dragoste şi să aibă un comportament adecvat atunci când se apropie de o sfântă mănăstire. Să lăsăm ale noastre la poartă şi să încercăm să ne încărcăm duhovniceşte", a conchis reprezentantul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, a fost profanat în noaptea de vineri spre sâmbătă de un bărbat de 45 de ani, din judeţul Maramureş, acesta fiind reţinut de poliţiştii din oraşul Haţeg.

Bărbatul a săpat o groapă adâncă de o jumătate de metru, pe o lungime de 2,4 metri şi pe o lăţime de un metru, la mormântul părintelui Arsenie, suspectul fiind surprins de personalul de la Mănăstirea Prislop, care a şi sesizat poliţia.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de doi ani de închisoare .

Sursa - Agerpres.ro



×
Subiecte în articol: arsenie boca lemn mormant profanare