x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moşul vine cu Festivalul Brazilor de Crăciun

Moşul vine cu Festivalul Brazilor de Crăciun

de Diana Scarlat    |    11 Dec 2009   •   00:00
Moşul vine cu Festivalul Brazilor de Crăciun

În cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Brazilor de Crăciun s-au strâns 275.000 de euro, bani care vor sprijini programele "Salvaţi Copiii". În cadrul Galei prezentate aseară de Andi Moisescu şi Andreea Raicu, au fost strănse fonduri din biletele de tombolă, din sponsorizările pre-eveniment şi din cadrul licitaţiei celor 23 de brăduţi creaţi în exclusivitate de designeri şi copiii de la organizaţia "Salvaţi Copiii".

Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat anual de "Salvaţi Copiii România", aduce şi în 2009 fonduri pentru copiii care trăiesc la limita sărăciei la noi în ţară. Licitaţia specială de brăduţi de Crăciun, creaţi exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri romăni este punctul de interes al evenimentului.

Devenit una dintre atracţiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină proiectele derulate de "Salvaţi Copiii Romănia", aducându-l în această iarnă pe Moş Crăciun cu 275.000 de euro. "Salvaţi Copiii România" este o organizaţie neguvernamentală activă în domeniul promovării drepturilor copilului din 1990. Membră a Alianţei Internaţionale "Salvaţi Copiii", organizaţia consideră că toţi copiii, indiferent de rasă, religie sau provenienţa socială, au aceleaşi drepturi, de care trebuie să beneficieze.

Organizaţia "Salvaţi Copiii" este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, pentru victimele violenţei, pentru copiii străzii, refugiaţi etc., lucrând cu minorii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. Organizaţia încearcă să obţină din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii.

DONAŢII. Cea mai mare sumă, de 17.000 euro, a fost licitată aseară pentru "Visul unei nopţi de iarnă", brăduţul creat de Oxette, prin generozitatea companiei Henkel Romania. Bradul Oxette a fost creat cu gândul la Crăiasa Zăpezii şi la un bal de gheaţă elegant şi sclipitor. Bradul are un suport din oţel, acoperit cu foiţă de argint, pe care au fost prinse cristale Swarovski şi diferite alte pietre semipreţioase. În cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun 2009, şase personalităţi remarcabile implicate activ în sprijinirea organizaţiei Salvaţi Copiii, au primit distincţia de ambasador al organizaţiei "Salvaţi Copiii".

Diplomele de onoare au fost primite de Marius Ivan, Sorin Popa (Director General Adjunct BRD-Groupe Societe Generale), Camelia şucu (compania Class Living), Dominic Bruynseels (Preşedintele BCR România), Ilie Năstase şi Liviu Sfrija (Preşedintele Henkel România). "Organizaţia Salvaţi Copiii este mândră că în acest an s-a adăugat o sumă atât de importantă la cea de 1.707.300 euro, strânsă la ediţiile anterioare ale Festivalului Brazilor de Crăciun.

Le mulţumim membrilor Comitetului de Organizare, designerilor, dar mai ales persoanelor şi companiilor, care prin generozitate şi implicare, au contribuit la un viitor mai bun pentru copiii defavorizaţi. La fel ca în anii trecuţi, vom folosi fondurile pentru programele "Salvaţi Copiii", de educare şi de integrare socială a copiilor saraci", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte Executiv al Organizaţiei "Salvaţi Copiii". Cele mai mari sume au fost oferite de compania Henkel România, cu 44.000 de euro, BCR, cu 36.000 de euro şi de omul de afaceri Marius Ivan, care a oferit 32.000 de euro.

×
Subiecte în articol: observator