x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MS: 76 de probe pentru a identifica noua tulpină din Marea Britanie au fost analizate până acum

MS: 76 de probe pentru a identifica noua tulpină din Marea Britanie au fost analizate până acum

20 Ian 2021   •   13:39
MS: 76 de probe pentru a identifica noua tulpină din Marea Britanie au fost analizate până acum

76 de probe pentru a identifica noua tulpină din Marea Britanie au fost analizate până acum, precizează Ministerul Sănătății. La un singur caz a fost detectată varianta UK.

Conform Ministerului Sănătății, până în 17 ianuarie au fost raportate 76 secvențieri finalizate.

La un singur caz a fost detectată noua varianta UK a SARS-CoV-2, fiind vorba despre cazul din Giurgiu.

Conform aceleiași surse, până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare.

În România, o tânără din județul Giurgiu a fost primul și pare să fie deocamdată singurul pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului. Femeia are 27 de ani și a mers pe 3 ianuarie la Institutul Matei Balș.

Medicul Cătălin Apostolescu, de la Matei Balș, declara pentru MEDIAFAX că tânăra din Giurgiu s-a prezentat la camera de gardă a institutului în data de 3 ianuarie cu simptomatologie minimă.

„I s-a recoltat testul și la testul PCR s-a observat că apăreau niște mutații suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvențiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singura informație pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara țării”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul Apostolescu.

Tânăra a fost externată și acum se află în izolare la domiciliu. Medicii spun că se așteptau ca astfel de cazuri să apară și în România.

Varianta britanică este considerată cu 50-70% mai contagioasă decât coronavirusul iniţial.

 

 

×