x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MUNCEŞTI ENORM? TESTEAZĂ-TE! Ai putea fi workaholic

MUNCEŞTI ENORM? TESTEAZĂ-TE! Ai putea fi workaholic

de IncomeMagazine    |    01 Oct 2012   •   13:41
MUNCEŞTI ENORM? TESTEAZĂ-TE! Ai putea fi workaholic

Atunci când munca devine singurul motiv care te ţine în viaţă, când este mai importantă decât toate celelalte lucruri, precum familia, sau prietenii, e semn că te confrunţi cu o dependenţă. Iar revenirea la normal nu este deloc ușoară.

După ani de cercetări, dar mai ales după creșterea alarmantă a numărului de workaholici, a fost elaborată prima metodă de testare a dependenței de muncă. Odată cu aceasta s-a produs și recunoașterea oficială a acestei boli. Scala Bergen Work Addiction (BWAS), realizată de cercetătorii norvegieni de la Facultatea de Psihologie a Universităţii din Bergen, este un chestionarul amplu, aplicat și interpretat de terapeuţi, prin care se identifică persoanele care sunt în pericol, acestea putând fi ajutate înainte ca dependența să devină o problemă.

Deși există și alte teste sau scale care stabilesc dacă o persoană este sau nu dependentă de muncă, Jurnalul Scandinav de Psihologie semnalează faptul că sistemul BWAS tratează workaholismul ca pe o boală și va putea fi folosit pe viitor ca instrument în psihoterapie.

Raspunde AICI la un chestionar ca sa afli daca esti workaholic


×