x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mutarea CLASEI 0 la grădiniţă. Cum i-ar afecta pe copii şi educatori. Opinii PRO şi CONTRA

Mutarea CLASEI 0 la grădiniţă. Cum i-ar afecta pe copii şi educatori. Opinii PRO şi CONTRA

17 Ian 2013   •   10:38
Mutarea CLASEI 0 la grădiniţă. Cum i-ar afecta pe copii şi educatori. Opinii PRO şi CONTRA

Mult disputata clasă zero creează din nou mari controverse. Ministrul Educaţiei şi premierul Ponta au păreri diferite despre locul unde ar trebui să înveţe elevii de 6 ani. În vreme ce ministrul Educaţiei a anunţat că în anul şcolar 2013-2014 nu se mai fac modificări în sistemul educaţional, premierul îşi doreşte ca micuţii de la clasa pregătitoare să revină la grădiniţă. Şi dascălii au opinii diferite în privinţa clasei pregătitoare.

Dacă unii profesori consideră că e în avantajul copiilor ca în anul şcolar următor aceştia să nu mai meargă la şcoală, sunt şi cadre didactice care se tem că trecerea clasei zero la grădiniţă ar lăsa fără loc de muncă multe educatoare, dar şi că deficitul locurilor în grădiniţe va fi şi mai mare, scrie RTV.NET.

Opiniile privind revenirea clasei pregătitoare la grădiniţă sunt pro şi contra, educatorii şi învăţătorii având pereri împărţite cu privire la luarea unei astfel de măsuri.

Pe de o parte, unele cadre didactice susţin că întorcerea clasei 0 la grădiniţă ar bulversa din nou sistemul de învăţământ, iar cei mai afectaţi ar fi micuţii de 3 ani care ar trebui să intre la grădiniţă din septembrie 2013, în condiţiile în care şi aşa în România există un deficit destul de mare de locuri în grădiniţele de stat.

"Decizia de a duce clasa pregătitoare la şcoală a creat mari goluri în grădiniţe, pentru că multe dintre ele au rămas fără copii. Însă chiar şi în ciuda acestor goluri, în cazul în care ni s-ar aduce la grădiniţă clasele pregătitoare, s-ar crea un mare haos. Va fi o mare problemă cu copiii de vârsta de 3 ani, care nu ar mai avea loc în grădiniţe", a declarat pentru RTV.NET Aurelia Dospinoiu, directoarea unei grădiniţe din Ploieşti.

Află pe RTV.NET de ce sunt voci care spun că această clasă pregătitoare ar trebui să revină la grădiniţa.


×
Subiecte în articol: mutare clasa zero gradinita copii educatori