x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N-au vrut să streseze infractorii - Capul reţelei de hackeri, fugit de sub nasul poliţiştilor

N-au vrut să streseze infractorii - Capul reţelei de hackeri, fugit de sub nasul poliţiştilor

de Andreea Căprescu    |    08 Apr 2010   •   00:00

Nicolae Popescu, coordonatorul uneia dintre grupările care comiteau fraude informatice a fugit de sub nasul poliţiştilor, chiar din incinta Tribunalului Vâlcea.

Potrivit unui comunicat de presă emis de IPJ Vâlcea, liderul reţelei, originar din Alexandria, nu s-a prezentat la locul de reţinere şi, întrucât oamenii legii nu l-au mai putut găsi, Popescu a fost dat în urmărire naţională.

Reprezentanţii poliţiei spun că acest lucru a fost posibil, deoarece s-a mizat de buna-credinţă a infractorilor.
"Ieri la ora 18.00 au expirat acele mandate de reţinere,iar cele de arestare preventivă au fost emise la ora 22.00. În acest interval orar, ei au fost cetăţeni liberi. Ceilalţi au fost de bună-credinţă şi nu au părăsit incinta Tribunalului, însă el, nu. Ce s-a întâmplat în acel interval orar, nu intră în competenţa noastră",a declarat subinspectorul Cristina Hănulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

De menţionat că în cele patru ore de "libertate", cyber-infractorii au mişunat nesupravegheaţi, oamenii legii neluând nici o măsură pentru ca aceştia să nu se sustragă executării mandatelor ce urmau a fi emise. 


N-au vrut să streseze infractorii
„S-a făcut o supraveghere, însă era vorba de 34 de persoane şi nu se putea asigura paza pentru fiecare în parte. Mulţi erau în efective de 48 de ore şi unii mai şi obosesc câteodată. E greu de supravegheat un număr atât de mare de persoane, iar dacă faci acest lucru, ei devin iritaţi şi îţi reproşează că au dreptul la linişte dacă sunt liberi. Ceea ce s-a întâmplat, agravează şi mai mult situaţia, însă repet, nu puteam să stăm lângă ei pentru că îi stresezi", a conchis Marius Dascălu, şef Serviciu DIICOT Vâlcea.

×
Subiecte în articol: observator