x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năstase: Cazul Diaconescu, "cod portocaliu de atenţionare pentru prietenii lui Traian Băsescu"

Năstase: Cazul Diaconescu, "cod portocaliu de atenţionare pentru prietenii lui Traian Băsescu"

23 Iun 2010   •   00:00
Năstase: Cazul Diaconescu, "cod portocaliu de atenţionare pentru prietenii lui Traian Băsescu"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Fostul premier Adrian Năstase are încredere că "această perdea de fum nu are scopul de a acoperi eventualele decizii care au legătură cu tăierile de pensii şi de salarii, care reprezintă o miză nerezolvată de actuala putere". Potrivit lui Năstase, "e mai bine să fii adversar al preşedintelui, decât prieten cu el".



"Cod portocaliu de atenţionare pentru prietenii lui Traian Băsescu. Asta pare să fie concluzia acestor zile, inclusiv dacă te uiţi la cazul Dan Diaconescu. Un om care a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta să se realeagă este acum ţinta furiei (încă prea puţin explicată) a apropiaţilor preşedintelui – mă refer aici la procurorii numiţi de domnia sa în ultimii ani. Nu cunosc cazul şi nu mă pronunţ asupra lui. Văd doar că, din nou, un apropiat al preşedintelui se vede atacat în acest fel, în cel mai surprinzător mod cu putinţă. E  mai bine să fii adversar al preşedintelui decât prieten cu el. Măcar ştii la ce să te aştepţi. Şi să te pregăteşti în acest sens. Dar, dacă eşti prieten cu el, dacă iei masa cu el, dacă te “afişezi” cu el (mă refer, evident, la campania electorală), nu ştii dacă nu cumva asta îţi va aduce ceva rău după. Cazuri sunt multe, pornind de la finanţatorii săi din campania din 2004, şi ajungând până la cazul Becali de anul trecut. Sau la cazul Ridzi. Cazul Diaconescu confirmă această situaţie. Mă intreb, acum, dacă alţi oameni care l-au ajutat anul trecut să se realeagă, precum Blaga, Berceanu şi Videanu, sunt sau nu prieteni de-ai lui Băsescu…Vom vedea, probabil, în toamnă", scrie fostul premier pe blog.

×
Subiecte în articol: politic