x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nastase in cazul Zambaccian - La un pas de judecata

Nastase in cazul Zambaccian - La un pas de judecata

de Miruna Pasa Petru    |    19 Sep 2006   •   00:00

Adrian Nastase a petrecut ieri aproximativ o ora in fata procurorilor anticoruptie, care au inceput sa-i prezinte materialul de urmarire penala in dosarele Zambaccian si Eurografica. Fostul premier a criticat dur intreaga cercetare desfasurata impotriva sa, atitudinea procurorilor, dar si a colegilor sai de partid, pe care si i-ar fi dorit alaturi.

ACUZE. El a continuat sa sustina ca dosarele instrumentate impotriva lui reprezinta o vendeta politica, dar ca ele vor fi prezentate ca succese in fata Uniunii Europene. "Dosarul Zambaccian, in regia lui Daniel Morar, este precum referendumul din Transnistria: Rezultatul se stie dinainte. Dosarul Zambaccian, devenit intre timp dosarul «Termopanul si pixul», este un dosar politic murdar, un dosar impotriva unui adversar politic. Va ramane o pata rusinoasa in istoria DNA-ului. Doi ani s-a incercat construirea unui dosar de coruptie in legatura cu eventuale comisioane de la Bechtel, EADS, vanzari de copii, de organe de copii, privatizari... Nu s-a reusit. S-au lansat zvonuri, ca as fi proprietar de munti, de dealuri, - nu s-au confirmat. S-a incercat cu terenul din Zambaccian", a sustinut Nastase.

INVINUIRILE. Fostul premier este acuzat de DNA ca ar fi primit termopane si obiecte din China de la Irina Jianu, pentru ca aceasta sa fie numita si mentinuta in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii. Nastase este acuzat si de primirea ilegala a unor materiale electorale in timpul campaniei din 2004.

AMENINTAT CU RETRAGEREA SPRIJINULUI
Deputatul PSD Adrian Nastase a fost amenintat ieri cu retragerea sprijinului politic din partea partidului. La propunerea presedintelui Mircea Geoana, liderii pesedisti au discutat sanctionarea lui Nastase pentru "atitudinea de fronda si contestare" pe tema datoriilor PSD. Geoana a declarat ca pedeapsa nu a fost in final data pentru ca ar fi fost "exagerat in aceasta etapa", dar va avea loc "o discutie ultimativa" cu Nastase in care acesta va trebui sa se lamureasca "daca doreste sa fie in interiorul sau in exteriorul PSD". Nastase nu a dorit sa comenteze intentia liderilor PSD.

×
Subiecte în articol: observator nastase