x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nati Meir rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Nati Meir rămâne în arest pentru încă 30 de zile

09 Ian 2010   •   00:00
Nati Meir rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Astăzi, Tribunalul Bucureşti a decis să admită prelungirea propunerii de prelungire cu 30 de zile a măsurii de arestare preventivă a lui Nati Meir, acuzat de înşelăciune, deţinere şi punere în circulaţie de valori falsificate.



Tribunalul Bucureşti prelungise, în 23 decembrie 2009, perioada de arestare preventivă a lui Nati Meir cu 15 zile, din 28 decembrie 2009 până în 11 ianuarie 2010. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti atât de Nati Meir, cât şi de procurori, nemulţumiţi că măsura a fost prelungită doar cu 15 zile, nu cu 29 aşa cum ceruseră iniţial. Ambele recursuri au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti, în 7 ianuarie.

În faţa Curţii, Nati Meir a declarat că a făcut două denunţuri penale la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unul împotriva senatorului Cătălin Voicu şi celălalt împotriva fiului chestorului Bujor Florescu, adjunct al directorului general al DGIPI, Răzvan Florescu, potrivit Mediafax.

Senatorul Cătălin Voicu este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care mai sunt acuzaţi judecătorul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Nati Meir este arestat preventiv din 20 octombrie 2009. El este suspectat că, în perioada august - octombrie, a înşelat trei persoane, folosind mijloace frauduloase, prin încheierea unor contracte de împrumut prin care urma ca părţile vătămate să fie împrumutate de către acesta cu suma de 942.875 de euro şi, respectiv, cu 671.152 de euro, două persoane ipotecându-şi imobilele în favoarea sa, drept garanţie la împrumuturi.

Poliţiştii au stabilit că prejudiciul se ridică la o valoare de peste 200.000 de lei. În total, au fost ridicate 1.525 de bancnote din cupiura de 500 de euro, reprezentând suma de 762.500 de euro. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator