x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nati Meir va sta după gratii şapte ani şi jumătate

Nati Meir va sta după gratii şapte ani şi jumătate

06 Mar 2012   •   19:14
Nati Meir va sta după gratii şapte ani şi jumătate

Fostul parlamentar Nati Meir a fost condamnat, marti, de Tribunalul Galati, la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru trafic de influenta in forma continuata, iar fiul sau, Or Meir, a fost condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare pentru complicitate la aceasta infractiune.

Tribunalul Galati a mai decis sa mentina masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea in cazul celor doi, sentinta de marti privind condamnarea la inchisoare a lui Nati si Or Meir nefiind insa definitiva, ci putand fa atacata cu apel la curtea de Apel Galati, conform Mediafax MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Galati, magistratii au mai dispus ca atat Nati Meir, cat si Or Meir sa nu aiba dreptul de a alege sau de a fi alesi si nici sa ocupe o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

Nati si Or Meir au fost cercetati pentru fapte de coruptie. In cazul lui Nati Meir acuzatia este de trafic de influenta in forma continuata, fiind vorba despre doua fapte, una in cursul anului 2009 si alta in martie - aprilie 2010.

In cazul lui Or Meir, acuzatia este de complicitate la trafic de influenta in forma continuata, o fapta fiind comisa in martie - aprilie 2010, iar alta in aprilie 2010.

Cei doi au fost eliberati din inchisoare in 11 aprilie 2011, dupa ce au stat in arest preventiv aproape un an, perioada care va fi dedusa din pedepsele aplicate.

In acest dosar care s-a aflat pe rolul Tribunalului Galati, Nati Meir este acuzat alaturi de fiul lui, Or Meir, pentru trafic de influenta in forma continuata si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, cei doi fiind trimisi in judecata la inceputul lunii iunie 2010.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galati il acuza pe Nati Meir ca in cursul anului 2008, in calitate de deputat, a pretins de la o denuntatoare 50.000 euro, spunandu-i ca va interveni pe langa judecatori din Tribunalul Galati pentru ca acestia sa dispuna eliberarea ei din arest in dosarul in care era judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

De asemenea, in cursul anului 2009 si in lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denuntatori, carora le-a spus ca va interveni la magistrati de la inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca acestia sa dispuna judecarea lor in libertate si, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii, in doua dosare in care sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita.

Intr-un alt dosar, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe fostul deputat, in 13 octombrie 2010, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru inselarea mai multor persoane, carora le promitea ca le da sume de bani imprumut in schimbul unor garantii. Instanta a mai decis ca Nati Meir sa plateasca daune materiale pentru opt dintre partile civile constituite in dosar.

Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitand de ascendentul moral pe care il avea, creat prin pozitiile publice detinute, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si de candidat la Presedintia Romaniei", i-a indus in eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca stefan, Dumitru Marius, Florin Draghici, Radu Pindici, Mariana Otetaru, Valentin Balanescu si George Mantea, producandu-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoana cu putere financiara, care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora, in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa.

Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de inchisoare intr-un alt dosar, pentru inselarea mai multor persoane carora le promisese locuri de munca in Israel.

×
Subiecte în articol: inchisoare nati meir trafic de influenta