x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neamţ. Sute de elevi nu au avut cum să ajungă la şcoală

Neamţ. Sute de elevi nu au avut cum să ajungă la şcoală

25 Ian 2010   •   00:00

Sute de elevi din Neamţ au absentat, luni, de la ore, în condiţiile în care din cauza gerului mai multe microbuze şcolare nu au putut fi pornite. Cu toate acestea nicio şcoală nu a suspendat cursurile, în unele unităţi elevii primind ceai cald.



Gerul înregistrat în noaptea de duminică spre luni a perturbat procesul de învăţământ, mai ales în şcolile din mediul rural din judeţul Neamţ, în foarte multe şcoli prezenţa elevilor la cursuri fiind redusă. "La grupele de grădiniţă, dar şi la clasele primare s-a înregistrat un absenteism accentuat. Credem că aşa va fi şi mâine, de fapt până când temperaturile reintră în normal. Cu toate acestea, având în vedere faptul că este ultima săptămână din acest semestru şi că elevii au note pentru a le fi încheiate mediile, nu am luat în calcul posibilitatea suspendării cursurilor în judeţ", a declarat inspectorul şcolar general Luminiţa Vârlan.

Conform sursei citate de Mediafax, în două unităţi şcolare din mediul urban au fost probleme legate de încălzirea spaţiilor de curs, ISJ Neamţ fiind informat că nu funcţionează centralele la grădiniţa arondată Şcolii nr. 5 Piatra Neamţ şi la grădiniţa cu program prelungit arondată Şcolii nr. 7 Roman, din cauza presiunii scăzute a gazului metan. Luminiţa Vârlan a mai spus că a dispus unităţilor de învăţământ să distribuie elevilor ceai cald.

La Şcoala din Poienari, directorul a solicitat ISJ Neamţ şi a obţinut aprobare ca elevii care aveau ore după-amiază din satele Poieniţa şi Unghi să nu mai vină la cursuri, iar la Barticeşti s-a luat decizia ca orele să fie de 45 de minute, astfel încât copiii să poată pleca acasă mai devreme. ISJ Neamţ a mai fost informat că microbuzele şcolare care transportă elevii din comunele Secuieni, Ţibucani, Timişeşti şi Zăneşti nu au putut fi pornite, astfel încât copiii s-au reîntors dimineaţă la casele lor.

×
Subiecte în articol: observator