Primarul sectorului 2 a demis-o pe arhitecta şefă, Adriana Bagdasar, nemulţumit de performanţele slabe ale acesteia şi a cerut verificarea tuturor documentaţiilor urbanistice elaborate din 2004, în cazul actelor găsite în neregulă urmând să fie sesizate organele de anchetă.
Edilul sectorului 2 s-a declarat nemulţumit de performanţele slabe pe care Adriana Bagdasar le-a obţinut de-a lungul timpului, care "nu s-a implicat corespunzător în elaborarea şi susţinerea unor proiecte urbanistice ce vizau rezolvarea problemelor de circulaţie, amenajarea de noi parcări de reşedinţă, identificarea de terenuri pentru înfiinţarea de noi pieţe agroalimentare". Onţanu precizează că aceasta nu a putut susţine un program coerent pentru iniţierea documentaţiilor necesare construirii unor pasaje sub şi supraterane pentru descongestionarea traficului rutier, precum şi pentru promovarea unor planuri de dezvoltarea urbanistică a Sectorului 2. "Adriana Bagdasar a făcut deseori obiectul unor articole negative în presă prin care se criticau anumite autorizaţii de construcţie semnate de arhitectul şef, fără să fie informat primarul Sectorului 2 şi chiar fără să-i poată da acestuia explicaţii concrete despre emiterea respectivelor documente", se arată într-un comunicat de duminică al Primăriei Sectorului 2. Primarul Neculai Onţanu a cerut verificarea legalităţii tuturor documentaţiile urbanistice elaborate din anul 2004, de când Adriana Bagdasar a ocupat funcţia de arhitect şef al sectorului 2, urmând să fie demarate procedurile de anulare şi sesizare a organelor de anchetă în cazul actelor găsite în neregulă. Potrivit sursei citate, Adriana Bagdasar a fost sancţionată de primarul Neculai Onţanu de două ori, în 2008, pentru lipsa de profesionalism şi de control asupra angajaţilor din subordinea sa, precum şi pentru performanţele slabe obţinute în organizarea şi conducerea direcţiilor sale. Totodată, anul trecut au mai fost sancţionaţi şapte ingineri şi arhitecţi, pentru "modul defectuos în care şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu". "Ca urmare a evaluării întregii sale activităţi profesionale derulate în cursul anului trecut, conducerea instituţiei i-a acordat calificativul «nesatisfăcător», obţinând în procesul de evaluare 1,78 puncte din maximum de 5 câte trebuie să întrunească un funcţionar din structurile de conducere. Un asemenea rezultat foarte slab al activităţii profesionale determină obligatoriu desfacerea contractului de muncă, potrivit Legii numărul 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici", se mai arată în comunicatul Primăriei Sectorului 2.
"Statistica alarmantă a PUD-urilor emise în mod ilegal este dezastruoasă"
Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, declara, în octombrie 2008, că toate documentaţiile de urbanism avizate şi aprobate de Consiliul Local Sector 2 sunt perfect legale, respectând atât Regulamentul de Urbanism, cât şi legislaţia în vigoare, în replică la acuzaţiile aduse de Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul". Şi arhitectul şef al Sectorului 2, Adriana Bagdasar, susţinea atunci că toate documentaţiile de urbanism avizate şi aprobate de Consiliul Local sunt perfect legale, respectând "întocmai" atât Regulamentul de Urbanism, cât şi legislaţia în vigoare. De asemenea, Adriana Bagdasar mai arăta că datele statistice prezentate de Inspectoratul Teritorial în Construcţii Bucureşti-Ilfov au fost confruntate cu datele rezultate în urma controalelor efectuate de ICMB, care se află în evidenţa Serviciului Documentaţii, Avize, Acorduri din Primăria Sectorului 2, în urma acestei acţiuni "reieşind mari neconcordanţe". Reprezentanţii Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul" declarau atunci că "statistica alarmantă a PUD-urilor emise în mod ilegal de Consiliile Locale ale sectoarelor 2 şi 3 este dezastruoasă", solicitând demiterea arhitecţilor şefi şi a primarilor care au întomit rapoartele şi sesizarea Parchetului. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), din care ONG-ul a citat, din cele 148 de Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) verificate în anul 2007, 77 sunt ilegale. Astfel, susţinea organizaţia, numai în Sectorul 2 al Capitalei, din 21 de PUD-uri verificate de Inspectoratul de Stat în Construcţii, la 19 dintre ele s-au constatat ilegalităţi, în condiţiile în care Consiliul Local a votat şi aprobat, în 2007, 357 de PUD-uri. Pentru anul 2008, până în octombrie, la sectorul 2, din 37 de PUD-uri verificate, la 29 dintre acestea au fost constatate ilegalităţi. Asociaţia solicită Parchetului deschiderea unei anchete pentru abuz în serviciu în cazul arhitectului şef al Sectorului 2, Adriana Bagdasar, şi pentru cel al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, precum şi faţă de primarii Neculai Onţanu şi Liviu Negoiţă, care au întocmit expunerile de motive pentru documentaţiile înaintate spre aprobare Consiliilor Locale ale celor două sectoare.
Mediafax
Citește pe Antena3.ro