x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul către profesori: „Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”

Guvernul către profesori: „Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2023   •   13:57
Guvernul către profesori: „Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”

„Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la briefing-ul de presă susținut după ședința Executivului.

„În legătură cu aceste solicitări, din dispoziția prim-ministrului, începând de azi ministrul Marius Budăi va intensifica dialogul cu sindicatele din educație pe tema grilei de salarizare, iar doamna ministru al Educației, Ligia Deca, va continua discuțiile cu reprezentanții sindicatelor pentru contractul colectiv de muncă”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, înainte de a-i da cuvântul ministrului Muncii.

Acesta a vorbit despre Ordonanță de Urgență care prevede creșterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar, pentru personalul didactic, și cu 400 de lei brut lunar pentru personalul nedidactic din educație.

„Coaliția și domnul prim-ministru vom continua discuțiile cu sindicatele pentru noua grilă de salarizare, bineînțeles cu sindicatele din educație în primul rând, după care urmează celelalte sindicate. Sper ca astăzi, simbolic de 1 iunie, să închidem această perioadă prin care am trecut, copiii să se poată întoarce la școală și părinții să fie liniștiți”, a afirmat Budăi.

Întrebat despre negocierile cu sindicatele din învățământ, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a luat din nou cuvântul și a spus: „Negocierile s-au încheiat. Acesta este mesajul pe care îl transmitem public”.

UPDATE:

„Când am vorbit despre faptul că negocierile s-au încheiat, m-am referit la faptul că deja Guvernul astăzi a adoptat solicitările pe care sindicatele le-au pus pe masa Guvernului le a debutul dialogului nostru”, a adăugat Dan Cărbunaru.

La rândul său, ministrul Ligia Deca a afirmat că ceea ce a fost adoptat astăzi este răspunsul Guvernului la solicitările federaților sindicale: „Chestiunile care țin de legea salarizării urmează să fie clarificate în discuția cu Ministerul Muncii”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: negocieri educatie