x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Negustorie” cu probele materiale din dosare

"Negustorie” cu probele materiale din dosare

de Violeta Fotache    |    07 Ian 2010   •   00:00

Procurorii anticorupţie au trimis ieri în judecată pentru luare de mită un coleg de-al lor de la Covasna căruia nu doar că i-a dat prin cap să obţină bani negri din "comercializarea" probelor materiale din dosare penale, dar chiar a şi pus în practica şmecheria.

Procurorul Alexandru Kiss, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului Tribunalului Covasna, a găsit o soluţie şmecherească, total ilegală, de a-şi face rost de bani buni pentru sărbătorile de iarnă. 40 de milioane de lei vechi a primit Alexandru Kiss de la un individ pe care-l trimisese în judecată pentru mai multe infracţiuni (printre care şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor), pentru a-i restitui acestuia câteva obiecte care reprezintă  probe materiale într-un dosar penal.

Potrivit comunicatului DNA, procurorul a primit banii în două tranşe, una la 9 decembrie şi a cealaltă la 18 decembrie 2009, zi în care marele anchetator a şi fost prins în flagrant primind 2000 de RON. Pentru a nu fi nevoit să dea explicaţii cum de au dispărut corpurile delicte, procurorul le-a înlocuit cu produse asemănătoare, de serie. Acest fapt este şi de natură a zădărnici judecată, instanţa fiind pusă în imposibilitatea de a confisca bunurile originale. Procurorul devenit infractor a fost reţinut şi arestat preventiv în data de 19 decembrie. El va fi judecat în stare de arest de magistraţii Curţii de Apel Braşov sub acuzaţiile de luare de mită şi favorizarea infractorului.

×
Subiecte în articol: observator