x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nemţilor le este frică să vină ca turişti în România

Nemţilor le este frică să vină ca turişti în România

de Elena Stan    |    10 Mar 2011   •   21:12

Teama de infractori, serviciile de proastă calitate şi preţurile mari practicate de hotelierii de la noi din ţară ţin departe turiştii nemţi de România. ITS, TUI şi Dertour, cei mai mari turoperatori germani, s-au declarat nemulţumiţi de turismul românesc.

"Turiştilor germani le este frică să vină în România pentru că sunt influenţaţi negativ de infracţiunile pe care le comit românii în Europa", a declarat Dragoş Anastasiu, repre­zentantul turoperatorului german Dertour pe piaţa locală, potrivit Mediafax. Aceste probleme au făcut ca şi turoperatorul german TUI să se plângă personal ministrului Turismu­lui, Elena Udrea, prezentă la Târ­gul Internaţional de Turism de la Berlin.

Deşi a fost criticată din toate părţile, Udrea a căutat să le explice turoperatorilor germani că va rezolva o parte din problemele de pe litoral, însă pretenţiile nemţilor sunt "ridicate". Udrea a spus că plajele urmează să fie reamenajate şi igie­nizate, iar clădirile ridicate ilegal vor fi demolate.

"Preţurile de pe litoral sunt puţin prea mari pentru gustul nostru. Preţurile sunt decisive în alegerea destinaţiilor de turism. România mai are de lucrat la calitatea produselor oferite. Turcia, spre exemplu, oferă preţuri foarte bune pentru servicii de calitate mult superi­oară", a declarat Detlef Hohne, di­rec­tor de produs pentru România al TUI.

"Dacă hotelierii români nu vor face ceva, turiştii germani vor alege alte destinaţii, cum ar fi Grecia sau Bulgaria. Nu trebuie să uităm de ca­litatea serviciilor şi de şcolirea personalului. Câteva cuvinte în engleză spuse de un chelner ar fi ideale", a spus Jörg Urbschat, director de produs pentru Europa de Est în cadrul Rewe Touristik/ITS. "Dacă ei văd la televiziune numai furturi şi cerşetori români în Germania şi alte ţări, îşi imaginează că la noi e mai rău. Or, eu le spun: «Toţi au venit la voi, la noi s-a eliberat, e bine! Veniţi la noi să vă relaxaţi, că e linişte»", a spus Anastasiu. În 2010, au venit în România prin Dertour şi ITS câte 2.000 de turişti germani, iar prin TUI circa 200.

×