x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nemultumire - Politia crede ca instantele sunt blande cu infractorii

Nemultumire - Politia crede ca instantele sunt blande cu infractorii

30 Sep 2004   •   00:00

"Autoritatile romane sunt prea blande cu marii infractori economici, a precizat ieri chestorul Aurel Milescu, directorul Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR.

Milescu a dat drept exemplu in acest sens punerea in libertate a membrilor unei importante retele de falsificatori de banderole pentru marcarea tigarilor si bauturilor alcoolice, retea anihilata in urma cu doua saptamani.

Seful Directiei de Investigare a Fraudelor a mai declarat ca Tribunalul Bucuresti a apreciat ca "faptele comise de membrii retelei sunt intimplatoare", decizie care ingreuneaza foarte mult ancheta politistilor, in conditiile in care, in acest moment, sunt verificate 59 de societati comerciale din 32 de judete si din Capitala. Aceste firme sunt suspectate ca au cumparat banderole false tiparite de membrii filierei. "Mai mult, liderul filierei, bucuresteanul Tudorel Cozma, este dat in urmarire generala", a adaugat Milescu.

FARA REACTIE. Un alt exemplu dat ieri este acela al unui grup de infractori din care faceau parte cinci arabi si un roman. Acestia au fost pusi in libertate de Curtea de Apel Bucuresti, desi anchetatorii stabilisera ca au prejudiciat statul roman cu 124,5 miliarde de lei, reprezentand rambursari ilegale de TVA. "Nici macar niste masuri minime nu s-au luat impotriva acestor infractori", a concluzionat Milescu. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator