x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nica, plimbat la Parchet

Nica, plimbat la Parchet

25 Noi 2004   •   00:00

Autorul "jafului secolului", Petru Nica (foto), a fost adus ieri la Parchetul Tribunalului Capitalei pentru prezentarea materialului de urmarire penala, a declarat prim-procurorul adjunct al institutiei, Marius Iacob.

OBIECTII. Acuzatul a venit la Parchet insotit de avocatul sau, iar procurorii i-au prezentat timp de aproape cinci ore materialul de urmarire penala in cauza in care este acuzat de furt calificat. Nica are dreptul sa ceara noi probe in favoarea sa si sa ridice obiectii. Dupa finalizarea acestor etape, procurorii urmeaza sa intocmeasca rechizitoriul si sa-l trimita in judecata. In urma cu doua zile, procurorii le-au prezentat materialul de urmarire penala celor trei complici ai lui Nica - Aurelian Paven, Gabriel Velescu si Ionela Popa. Primii doi sunt acuzati de complicitate la furt calificat, iar Ionela Popa urmeaza sa fie deferita justitiei pentru favorizarea infractorului. Marius Iacob a declarat ca cei patru vor fi trimisi in judecata in urmatoarele zile. In acest caz, procurorii vor disjunge dosarul, astfel incat unii reprezentanti ai firmei CPI Security si soferul firmei sa fie cercetati separate, pentru neglijenta in serviciu.

In dimineata de 5 iulie 2004, Petru Nica (angajat al CPI Security) a fugit cu o masina blindata incarcata cu 88,4 miliarde de lei si 33.396 de dolari. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator