x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă, despre aderarea la OCDE: "România se află în plin proces de reformă”

Nicolae Ciucă, despre aderarea la OCDE: "România se află în plin proces de reformă”

28 Ian 2022   •   12:08
Nicolae Ciucă, despre aderarea la OCDE: "România se află în plin proces de reformă”
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat vineri, că documentul "Studiu economic pentru România", proiect dezvoltat cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, arată angajamentul ferm al ţării noastre în ceea ce priveşte aderarea la OCDE şi reprezintă o radiografie multidimensională a realităţilor socio-economice ale României.

În plus, premierul a salutat, la evenimentul de lansare a studiului "Economic Survey of Romania", organizat la Palatul Victoria, sosirea la Bucureşti a secretarului general al OCDE, Mathias Cormann, la două zile după votul din cadrul Consiliului OCDE, din 25 - 26 ianuarie, care a decis deschiderea discuţiilor de aderare cu România.

 

Ciucă: ''Studiul economic pentru România'' al OCDE arată angajamentul ferm al ţării privind aderarea la organizaţie

Premierul Ciucă  a subliniat că studiul include mai multe referinţe la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, aprobat în luna septembrie de Comisia Europeană, specificând că acesta se concentrează în mod corect pe domeniile în care investiţiile sunt urgent necesare.

"Reformele şi investiţiile incluse în plan vor contribui la dezvoltarea şi modernizarea economiei româneşti în domenii precum: sustenabilitatea finanţelor publice, consolidarea administraţiei publice şi rezilienţa sistemului de sănătate, asigurarea coeziunii sociale şi teritoriale, digitalizarea administraţiei publice, şi altele. De altfel, o serie de recomandări din cadrul studiului îşi găsesc răspunsul în măsurile pe care statul român le-a avut în vedere în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a explicat șeful Executivului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă