x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie

Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie

25 Noi 2010   •   16:58
Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie

UPDATE: MAE, despre extrădarea lui Popa: E necesar ca instanţa indoneziană să se pronunţe definitiv

MAE a precizat, joi, la solicitarea Mediafax, în legătură cu subiectul legat de Nicolae Popa, că România nu are un acord de extrădare încheiat cu Indonezia, astfel că este necesar ca instanţa indoneziană să se pronunţe definitiv privitor la această decizie.

"România nu are un acord de extrădare încheiat cu Indonezia, astfel că este necesar ca instanţa indoneziană să se pronunţe definitiv în legătură cu această decizie", precizează Ministerul de Externe.  MAE adaugă că, "dacă hotărârea instanţei este favorabilă, părţile implicate în procedura extrădării se reunesc pentru întocmirea proiectului de decret care va fi înaintat Preşedintelui Indoneziei spre aprobare". Abia după ce decretul a fost semnat, extrădarea poate avea loc, conchide MAE.

Reacţia MAE vine după ce cotidianul Jakarta Globe a scris, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei indoneziene, Iskandar Hasancă, că Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice şi reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009, va fi extrădat în România în luna decembrie.

Afirmaţia ca Nicolae Popa va fi extrădat în România în luna decembrie aparţine purtătorului de cuvânt al Poliţiei indoneziene, Iskandar Hasan. Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice şi reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009.

"Am acceptat să-l extrădăm pe Nicolae Popa, în cadrul unei discuţii între şeful Poliţiei indoneziene, generalul Timur Pradopo, şi ambasadorul român Gheorghe Vîlcu, desfăşurată joi la sediul Poliţiei Naţionale", a spus Iskandar Hasan în ediţia online a ziarului Jakarta Globe, citată de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei indoneziene a mai precizat că, având în vedere că Indonezia nu are un acord de extrădare cu România, vom mai aştepta până când o instanţă indoneziană se va pronunţa definitiv în legătură cu această decizie.

×