x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Popa vrea rejudecarea proceselor în care a fost condamnat.

Nicolae Popa vrea rejudecarea proceselor în care a fost condamnat.

26 Mai 2011   •   08:09
Nicolae Popa vrea rejudecarea proceselor în care a fost condamnat.

Fostul director Gelsor a depus la Tribunalul Bucuresti cereri de revizuire ale sentintelor din dosarele prabusirii FNI si FNA, in cele doua cauze fiind stabilite termene de judecata pentru data de 16 iunie. Nicolae Popa a fost condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI si la 12 ani in dosarul FNA.

Popa a fost adus in Romania in noaptea de 21 spre 22 aprilie, cu un avion charter care a aterizat pe Aeroportul Otopeni in jurul orei 2.30, la terminalul Tiriac Air, de unde a fost dus in arestul Politiei Capitalei.

Doi ofiteri de la IGPR au plecat pe 19 aprilie la Jakarta, capitala Indoneziei, potrivit intelegerii stabilite cu autoritatile indoneziene, pentru a-l prelua pe Nicolae Popa si a-l aduce in tara.

Nicolae Popa, condamnat la 15 ani inchisoare in Romania pentru inselaciune si delapidare, in dosarul FNI, si la 12 ani de inchisoare in dosarul FNA, a fost arestat la 2 decembrie 2009 la Jakarta. Romania a solicitat extradarea lui Popa, dar, pentru ca nu exista un tratat bilateral de extradare, aceasta se poate face printr-o procedura speciala.

Popa sustine ca nu este fugar argumentand cu faptul ca mandatul international de arestare a fost emis in 2002, iar el se afla deja in Indonezia din 2000. "Nu am plecat din tara din cauza mandatului de arestare. Toate acuzatiile din tara mea sunt minciuni", a declarat Popa, precizand ca a preferat sa traiasca in Indonezia ca un om liber.

×