x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan a obținut suspendarea PUZ-urilor din sectoarele 2, 4 și 5

Nicușor Dan a obținut suspendarea PUZ-urilor din sectoarele 2, 4 și 5

18 Feb 2022   •   12:34
Nicușor Dan a obținut suspendarea PUZ-urilor din sectoarele 2, 4 și 5
Sursa foto: Lucian Alecu

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Tribunalul București a suspendat joi PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5. Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile sectoarelor 3 și 6. Suspendarea PUZ-urilor nu blochează dezvoltarea Bucureștiului, spune el.

„Tribunalul București a suspendat ieri (joi - n.r.) PUZ-urile (Plan urbanistic zonal - n.r.) sectoarelor 2, 4 și 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanță. Reamintesc că Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile Sector 3 și Sector 6. De ani de zile, Dezvoltarea urbană a Bucureștiului a fost victima unor dezvoltări speculative. Am pierdut sute de hectare de spații verzi, Am avut sute de exemple de blocuri între case”, spune Nicușor Dan.

„Am avut puțin investitori seriori la București tocmai din cauza instabilității juridice, pentru că nu este admisibil ca tu să reglementezi urbanistic practic tot Bucureștiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale, și atunci, cine este invesestitorul care vine să facă o afacere pe termen lung în București în condițiile acestei instabilități juridice?”, a declarat primarul

El afirmă că suspendarea PUZ-urilor de sector nu înseamnă blocarea dezvoltării Capitalei.

„Circulă un fake news, cum că s-ar fi prin suspendarea de către Consiliul General ar fi blocat dezvoltarea în București. Bucureștiul are un plan urbanistic general. În baza PUG, orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism și o autorizare de construire. În cazul în care nu este mulțumit de ceea ce prevede PUG, poate să ceară Consiliului General o derogare”, adaugă primarul general al Capitalei.

×
Subiecte în articol: nicusor dan