x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Am semnat cu rectorul Universității de Arhitectură actul adițional pentru realizarea PUG

Nicușor Dan: Am semnat cu rectorul Universității de Arhitectură actul adițional pentru realizarea PUG

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   17:40
Nicușor Dan: Am semnat cu rectorul Universității de Arhitectură actul adițional pentru realizarea PUG
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat marți că a semnat cu conducerea Universității de Arhitectură „Ion Mincu” actul adițional pentru realizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti (PUG).

„Sunt convins că o dată ce va fi implementat, noul PUG va atrage investitori onești în zona imobiliară și în același timp va pune ordine în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea urbană a orașului. Din păcate, felul în care arată astăzi Bucureștiul este consecinţa unei dezvoltări preponderent speculative, iar asta a însemnat blocuri între case, blocaje în trafic, reducerea spaţiilor verzi, cartiere fără şcoli şi grădiniţe”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Conform acestuia, prima versiune a PUG va fi realizată în decursul acestui an de consorțiul condus de Universitatea de Arhitectură.

Începând din 2024, această documentaţie va merge la ministere şi la celelalte instituţii pentru avizare.

„Sper ca acest proces să fie cât mai rapid, astfel încât să avem un document juridic care să fie aplicabil cât mai repede. Reamintesc că acest contract a fost semnat în anul 2013 şi, din păcate, execuţia s-a blocat în anul 2014. A urmat o intensă corespondenţă, ulterior a intervenit şi Curtea de Conturi, creându-se o situaţie juridică ce părea fără ieşire”, a adăugat primarul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan pug