x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunț important pentru bucureșteni: Nicușor Dan ne arată cum putem urmări vehiculele STB în timp real pe Google Maps

Anunț important pentru bucureșteni: Nicușor Dan ne arată cum putem urmări vehiculele STB în timp real pe Google Maps

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   19:01
Anunț important pentru bucureșteni: Nicușor Dan ne arată cum putem urmări vehiculele STB în timp real pe Google Maps

Călătorii care folosesc mijloacele de transport public din Capitală pot vedea de miercuri în aplicația Google Maps unde se află autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul cu care urmează să se deplaseze, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Aplicația este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă.

Potrivit primarului, aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul și/sau trenul.

„Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare”, susține Nicușor Dan, pe pagina sa de socializare.

„Cum funcționează? Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea București - Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa. Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa”, mai arată primarul general.

×
Subiecte în articol: nicusor dan aplicatie mijloc de transport