x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N. Dan: Înțeleg că Firea a intrat în logica de campanie și în stilul PSD distorsionează adevărul

N. Dan: Înțeleg că Firea a intrat în logica de campanie și în stilul PSD distorsionează adevărul

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   16:15
N. Dan: Înțeleg că Firea a intrat în logica de campanie și în stilul PSD distorsionează adevărul
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general Nicușor Dan o atacă pe Gabriela Firea, despre care spune că a uitat situația financiară dezastruoasă în care a lăsat Primăria Capitalei: „Înțeleg că Gabriela Firea a intrat în logica de campanie și în stilul PSD distorsionează adevărul. Însă cifrele nu pot fi cosmetizate”.

„Fostul primar, Gabriela Firea, se pare că a uitat situația financiară dezastruoasă în care a lăsat orașul și mă acuză că plătesc “datorii închipuite“. Îi reîmprospătez memoria. Când am ajuns în primărie, am găsit un buget de 3 milioane de lei și datorii curente de 3 miliarde de lei. Adică o datorie de 1000 de ori mai mare decât bugetul. Din cele trei miliarde, 165 de milioane de lei erau neplătiți pentru autobuzele Otokar”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

Creditele pentru investiții erau blocate, adaugă el.

„Datoriile curente trebuiau plătite imediat. Conturile Primăriei erau blocate. Eram practic în faliment nedeclarat. Iar lista dezastrului poate continua. Astăzi avem o situație financiară stabilă. Am început anul cu zero datorii curente, iar lucrările de investiții sunt deblocate și continuă. Înțeleg că Gabriela Firea a intrat în logica de campanie și în stilul PSD distorsionează adevărul. Însă cifrele nu pot fi cosmetizate”, încheie Nicușor Dan

Capitala a ajuns pe mâinile unor falși salvatori și toate proiectele majore sunt blocate, afirmă Gabriela Firea, fost primar general: „Bucureștiul trebuie salvat cu adevărat”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan datorii