x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan: Începem evaluarea preliminară a imobilelor din Bucureşti din punctul de vedere al riscului seismic

Nicuşor Dan: Începem evaluarea preliminară a imobilelor din Bucureşti din punctul de vedere al riscului seismic

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   15:15
Nicuşor Dan: Începem evaluarea preliminară a imobilelor din Bucureşti din punctul de vedere al riscului seismic

Primăria Capitalei începe evaluarea preliminară a imobilelor din punctul de vedere al riscului seismic, peste 8.000 de clădiri urmând să intre în acest program, în scopul stabilirii ordinii expertizării şi ulterior consolidării lor, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Începem azi evaluarea preliminară din punctul de vedere al riscului seismic a imobilelor din Bucureşti, în lege ea se numeşte evaluare vizuală rapidă. Este un concept nou pe care l-a introdus legea în 2022 şi a fost detaliat de o hotărâre de Guvern în 2023. Asta înseamnă că vrem să luăm toate clădirile din Bucureşti care au o anumită înălţime şi o anumită vechime şi să facem foarte repede o evaluare preliminară, astfel încât să ştim unde să ducem banii pentru expertiza propriu-zisă şi pentru consolidarea propriu-zisă, să avem un plan de acţiune pe mai mulţi ani de acum încolo. Vorbim în Bucureşti de 8.000 de clădiri. Asta nu înseamnă că toate au risc seismic, asta înseamnă că, în conformitate cu legea, trebuie să le evaluăm preliminar şi în funcţie de ele, să vedem la care vom face expertiza propriu-zisă", a precizat Nicuşor Dan, la o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: nicusor dan imobile risc seismic