Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va iniţia concursul de soluţii pentru elaborarea temei de proiectare, a scris edilul general, pe Facebook.
"După etapa de punere în siguranţă a imobilului, vor începe lucrările de consolidare, respectându-se elementele originale ale clădirii monument istoric, aşa cum este prevăzut de avizul emis de Ministerul Culturii. Situat în Sectorul 2 al Capitalei, hanul a fost construit de fraţii Solacolu în anul 1859. Clădirea a fost iniţial prima fabrică de paste făinoase din Bucureşti, faţada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe renumita arteră comercială a Bucureştiului Calea Moşilor sau Podul Târgului de Afară", a precizat Nicuşor Dan.
În iunie 2023, Consiliul General al Capitalei a adoptat o hotărâre pentru punerea în siguranţă, conservarea şi protejarea monumentului istoric Hanul Solacolu.
Valoarea totală a proiectului este de 8,2 milioane lei, iar durata de execuţie este estimată la 16 luni.
Hanul Solacolu figurează pe Lista Monumentelor Istorice ale Municipiului Bucureşti. Clădirea se află într-o stare avansată de degradare, prezintă pericol major de prăbuşire şi se află în clasa de risc seismic I, potrivit referatului de aprobare a hotărârii. Pentru conservarea acestui patrimoniu cultural naţional este necesară efectuarea în regim de urgenţă de lucrări de punere în siguranţă şi protejare, se menţionează în document