x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan, noi detalii despre greva ilegală de la STB: "Vremea sindicalismului mafiot, în România, a apus"

Nicușor Dan, noi detalii despre greva ilegală de la STB: "Vremea sindicalismului mafiot, în România, a apus"

22 Ian 2022   •   17:20
Nicușor Dan, noi detalii despre greva ilegală de la STB: "Vremea sindicalismului mafiot, în România, a apus"
Sursa foto: Hepta

Angajații care au încercat să iasă pe traseu, în cea de-a treia zi a grevei angajaților de la STB, declarată ilegală de instanță, au fost agresați, a anunțat sâmbătă, edilul Capitalei Nicușor Dan.

Primarul a spus că pentru șoferii și vatmanii care vor să iasă la muncă și sunt împiedicați de colegii lor a fost înființat un număr de telefon special, care păstrează confidențialitatea, și care permite interveția imediată a poliției - 0800800868. El a maai promis ajutor juridic pentru orice personă care se teme de acțiuni viitoare ale sindicatului, despre care a adăugat că este convins „că își trăiește ultimele zile”.

Nicușor Dan spune că a avut loc o întâlnire a membrilor Adunării Generale a Acționarilor STB și a Consiliului de Administrație al societății care au decis măsuri ferme în situația de criză din prezent.

Angajații care nu respectă hotărârea judecătorească pot face obiectul unui dosar penal, dar și sancțiuni prevăzute în contractul colectiv de muncă, ca merg până la desfacerea contractului de muncă, a mai spus primarul.

Primarul a spus că valoarea pierderilor înregistrate de companie va fi comunicat de CA, dar a adăugat că STB încaseză zilnic 4 milioane de lei.

”Vremea sindicalismului mafioto-politic în România a apus. Ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire a acestui tip de sindicalism, iar sindicatul condus de consilierul general PSD Petrariu își trăiește azi ultimele zile”, a  scris Nicușor Dan pe pagina sa de socializare.

Angajații STB au declanșat joi o grevă, solicitând demisia directorului societății. Greva a fost declarată ilegală de tribunal.

 

Angajații STB sunt de trei zile în grevă, solicitând demisia directorului general al societății.

 

 

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan