x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N. Dan: Profilul individual de credit al Bucureștiului, patru trepte deasupra ratingului României

N. Dan: Profilul individual de credit al Bucureștiului, patru trepte deasupra ratingului României

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2023   •   22:40
N. Dan: Profilul individual de credit al Bucureștiului, patru trepte deasupra ratingului României

Fitch reconfirmă profilul individual de credit al Bucureștiului la "a", patru trepte deasupra ratingului României BBB-, confirmând eforturile de a stabiliza financiar municipalitatea, afirmă primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Agenția Fitch reconfirmă profilul individual de credit al Bucureștiului la "a", patru trepte deasupra ratingului României BBB-, confirmând eforturile noastre de a stabiliza financiar municipalitatea. Agenția reține că acest lucru se întâmplă în ciuda presiunilor asupra bugetului care rezultă din creșterea prețurilor, a constrângerilor macroeconomice ca urmare a războiului din Ucraina și datorită implementării unui plan ambițios de investiții”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

Primarul general apreciază că un indicator relevant luat în calcul în evaluare este ajustarea cheltuielilor la venituri (Expenditure Adjustability) unde calificativul Bucureștiului este “Mai puternic” (Stronger).

„Important este de asemenea calificativul "aa" pentru sustenabilitatea împrumuturilor, în perspectiva împrumuturilor viitoare necesare pentru noi tramvaie, modernizarea liniilor de tramvai, termoficare”, încheie Dan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan rating