x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan salvează o clădire de patrimoniu, în Capitală

Nicușor Dan salvează o clădire de patrimoniu, în Capitală

18 Oct 2022   •   13:27
Nicușor Dan salvează o clădire de patrimoniu, în Capitală
Sursa foto: Lucian Alecu

 „Clădirea din strada Știrbei Vodă 132 rămâne în picioare”, anunță Nicușor Dan. El precizează că Tribunalul București a dat câștig de cauză Prefectului Municipiului București care a atacat anul trecut la solicitarea primarului general actele administrative referitoare la acest imobil

„Clădirea din strada Știrbei Vodă 132 rămâne în picioare! Tribunalul București a dat câștig de cauză Prefectului Municipiului București care a atacat anul trecut la solicitarea primarului general actele administrative referitoare la acest imobil”, anunță Nicușor Dan, pe Facebook.

El precizează că este vorba despre certificatul de urbanism privind desființarea construcției existente și construire imobil, precum și autorizația de construire semnată de fostul primar.

„Practic, în ultimele zile din mandat, pe 15 octombrie 2020, Gabriela Firea a dat undă verde demolării acestei case în stil neoromânesc și în aceeași zi a semnat o autorizație de construire pe respectivul teren pentru ridicarea unui bloc cu subsol, parter și 7 etaje. Am oprit astfel un abuz al fostei administrații care a dat dovadă doar de dispreț față de urbanism și față de istoria arhitecturală a orașului”, încheie primarul general al Capitalei.

×
Subiecte în articol: nicusor dan cladire patrimoniu