x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PMB reia campania de sterilizări și microcipări gratuite a câinilor de rasă comună

PMB reia campania de sterilizări și microcipări gratuite a câinilor de rasă comună

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   21:45
PMB reia campania de sterilizări și microcipări gratuite a câinilor de rasă comună
Sursa foto: Lucian Alecu

Primăria Capitalei reia, din 13 ianuarie, campania de sterilizări și microcipări gratuite a câinilor de rasă comună cu deținător, din București, transmite Nicușor Dan. El anunță că deținătorii de câini vor fi verificați dacă au câinii microcipați și sterilizați, așa cum prevede legea.

„Din data de 13 ianuarie reluăm, prin ASPA, campania de sterilizări și microcipări gratuite a câinilor de rasă comună cu deținător, din București. În cadrul campaniei se asigură gratuit anestezia, operația de sterilizare, tratamentul post operator, microciparea, înregistrarea în RECS și carnetul de sănătate. Programările în cadrul campaniei se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00, la numărul de telefon 0743204942”, anunță Nicușor Dan.

El precizează că în anul 2023 peste 3.100 de câini de rasă comună cu deținător au fost sterilizați gratuit în cele trei clinici veterinare mobile partenere, care și-au mutat poziția în diferite locații pentru a acoperi toate sectoarele Capitalei.

„Din data de 16 ianuarie vor fi reluate și acțiunile de control și informare derulate de Poliția Locală a Municipiului București și ASPA. Deținătorii de câini vor fi verificați dacă au câinii microcipați și sterilizați, așa cum prevede legea. În anul 2023 au fost vizitate 31.000 de imobile, purtându-se discuții cu peste 13.000 de persoane, care dețineau 10.576 de câini, dintre care numai 2.881 erau sterilizați și 3.827 microcipați. Din luna august a anului trecut au fost înmânate peste 2.100 de Notificări pentru intrare în legalitate, fiind aplicate 221 de amenzi cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 lei”, încheie Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan STERLIZARE