x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan susține că Dâmboviţa este "o uriaşă oportunitate" pentru Capitală

Nicuşor Dan susține că Dâmboviţa este "o uriaşă oportunitate" pentru Capitală

16 Sep 2022   •   15:46
Nicuşor Dan susține că Dâmboviţa este "o uriaşă oportunitate" pentru Capitală

Dâmboviţa este "o uriaşă oportunitate" pentru Bucureşti şi trebuie să dea municipiului facilităţi care să o facă atractivă, a precizat, vineri,edilul Capitalei, Nicuşor Dan.

El a mai spus la conferinţa "Dâmboviţa, un râu în armonie cu oraşul" că proiectul lui Nicolae Ceauşescu legat de străpungerea A1, A2 de-a lungul Dâmboviţei nu trebuie continuat. Primarul general a subliniat că Dâmboviţa trebuie să aparţină oraşului.

"Am semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, certificatul de urbanism pentru un proiect, pentru o parte dintr-un proiect ce a fost iniţiat acum 15 ani, proiectul PIDU, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pentru centrul Bucureştiului, acea parte de proiect care vizează Dâmboviţa, şi anume o pietonalizare a celor două maluri ale Dâmboviţei de la Piaţa Unirii la Izvor şi un pod, Podul Calicilor, la ieşirea de la barieră, care să treacă pe malul celălalt al Dâmboviţei. Aşteptăm câteva avize. Eu sper ca într-o lună să emitem autorizaţia de construire şi undeva în două-trei luni să ieşim în achiziţie pentru execuţia acestor lucrări", a adăugat Nicuşor Dan. 

×
Subiecte în articol: nicusor dan