x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nikolaus Mann şi Andrei Gherasim vor fi cercetaţi în libertate

Nikolaus Mann şi Andrei Gherasim vor fi cercetaţi în libertate

14 Apr 2012   •   05:41
Nikolaus Mann şi Andrei Gherasim vor fi cercetaţi în libertate

Omul de afaceri Nikolaus Mann si avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, vor fi cercetati in libertate, insa au primit interdictie de a parasi tara, a decis, vineri, Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a respins astfel propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile.

"Este o solutie asteptata. Cred in continuare in nevinovatia fiului meu", a declarat Traian Gherasim, dupa anuntarea deciziei.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii Nikolaus Mann, pentru cumparare de influenta, si Andrei Gherasim, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, pentru trafic de influenta.

Potrivit DNA, avocatul Andrei Gherasim a pretins de la Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul inaltei Curti de Casatie si Justitie si Tribunalului Brasov.

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: in data de 4 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la inculpatul Nikolaus Mann, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul inaltei Curti de Casatie si Justitie si Tribunalului Brasov, fata de care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a-i determina pe acestia sa adopte solutii favorabile inculpatului Mann Nikolaus in doua dosare civile. Unul dintre acestea avea ca obiect o cerere de stramutare a cauzei, iar altul anularea unui contract", a anuntat DNA.

In acest scop, la data de 12 aprilie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit, prin acelasi intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentand o parte din banii pretinsi.

×