x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nini Săpunaru: Marius Ungureanu, un "personaj sinistru", e folosit ca "săgeată"

Nini Săpunaru: Marius Ungureanu, un "personaj sinistru", e folosit ca "săgeată"

15 Feb 2011   •   17:31

Fostul şef al Vămilor Nini Săpunaru a declarat că Marius Ungureanu, care s-a autodenunţat că i-a dat lunar 2.000-2.500 de dolari lui Vasile Marica în perioada în care a fost la Vama Giurgiu, este un "personaj sinistru" folosit în cazul mitei în vămi drept "săgeată".

Deputatul PNL Nini Săpunaru, fost director general la Direcţia Generală a Vămilor între 1997 şi 2000, a apreciat ca "jenant" faptul că Ungureanu, pe care l-a catalogat drept un "personaj sinistru", implicat şi condamnat în dosare privind corupţia din vămi, să ajungă să vorbească la televiziuni.

Săpunaru a precizat că l-a dat afară pe Marius Ungureanu de la vama Giurgiu în 1998 sau 1999, în urma unor abateri repetate săvârşite de acesta.

"Am venit în 1997 (la conducerea Direcţiei Generale a Vămilor, n.r.) şi l-am dat afară mai târizu, în 1998-1999. S-au făcut sesizări penale, am avut o comisie formată de noi şi bulgari, care a pus cap la cap toate intrările şi ieşirile din vama română cu cele din vama bulgară şi nu numai, de la Giugiu, pe toată frontiera din ultimii cinci ani, la vremea aceea. În cazul acestei comisii s-au făcut dosare penale pe care le-am înaintat la Parchet, se află la Parchet tot şi acolo se poate vedea exact câtă contrabandă s-a făcut, că dincolo scria ţigări şi dincoace scria biscuiţi. Categoric Ungureanu a fost implicat şi în general toată frontiera. Problema era în felul următor: dacă se folosea ce era acolo, cred că trebuia să îi aresteze pe toţi. Dar noi am dat documentele, sunt la Parchet", a spus Săpunaru.

El a precizat că l-a dat afară pe Marius Ungureanu când a văzut că, în urma sesizărilor respective, nu s-a întâmplat nimic.

"L-am dat afară când am văzut că nu se întâmplă nimic. Am urmărit trei abateri consecutive şi la a treia l-am dat afară. A câştigat în instanţă şi apoi s-a întors înapoi, cred că în 2000", a spus Nini Săpunaru.

El a adăugat că, din informaţiile sale, Ungureanu ar fi fost schimbat ulterior, oficial, în urma unei capturi foarte mari, de 1-2 tone de heroină.

"Este jenant să ajungă un asemenea personaj sinistru la Televiziunea Română, la orice televiziune din România, să vorbească. E folosit. E săgeată, aşa se cheamă", a spus Nini Săpunaru. (mediafax)

×