x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Slovacia

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Slovacia

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2023   •   18:29
Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru românii care merg în Slovacia
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să călătorească în Slovacia: acolo sunt ninsori puternice, vânt și polei.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Slovacia cu privire la faptul că se vor înregistra ninsori, rafale de vânt și polei, în perioada 6 - 7 decembrie 2023, în jumătatea sudică a țării și capitala Bratislava, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale.

Fenomenele prognozate se vor manifesta mai puternic în cursul zilei de joi, 7 decembrie 2023. Informații suplimentare pot fi consultate pe pagina de Internet: https://www.shmu.sk/sk/?page=987.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bratislava: +421220727147 şi +421220727447, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bratislava: +421902411268.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bratislava.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

(sursa: Mediafax)

×